2018-03-01 15:06:14
Φωτογραφία για Πώς θα αποκτήσεις πιο δυνατά νύχια;
Μια απλή ρουτίνα ομορφιάς συνήθως περιλαμβάνει και το μανικιούρ, το οποίο όμως δεν αποτελεί από μόνο του μια θεραπεία ενδυνάμωσης των νυχιών. Ο δερματολόγος Madhuri Agarwal δίνει στην ινδική έκδοση της Vogue τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε εύκολα να αποκτήσουμε δυνατά νύχια που δεν σπάνε! 

Σύμφωνα με τον Agarwal τα αδύναμε νύχια μπορεί να είναι θέμα γονιδίων αλλά και αποτέλεσμα κάποιων δερματολογικών παθήσεων, όπως η ατοπική δερματίδιδα. Η διατροφή παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο, με τις γυναίκες που κατανάλώνουν τροφές φτωχές σε ασβέστιο να είναι πιο επιρρεπείς. Η συχνή χρήση βερνικιών αλλά και θεραπειών με gel μπορεί να κάνει τα νύχια πιο αδύναμα, όταν δεν εφαρμόζονται από ειδικούς.

Τα νύχια που λυγίζουν εύκολα ή έχουν λευκά σημάδια δείχνουν έλλειψη βιταμίνης D, ασβεστίου αλλά και κάποιου προβλήματος με τον θυρεοειδή. Τα κίτρινα νύχια επίσης μαρτυρούν έλλειψη βιταμινών αλλά και χρήση βερνικιών κακής ποιότητας που μένουν για πολύ καιρό στα νύχια.


Τα ακρυλικά νύχια αλλά και τα extensions μπορεί να κάνουν τα νύχια πιο αδύναμα, σύμφωνα με τον δερματολόγο, όπως και η κακή συνήθεια να τρώει κάποιος τα νύχια του ή να κόβει (άγαρμπα) τα πετσάκια.

Για να αποκτήσουμε πιο δυνατά νύχια, καλό είναι να δίνουμε «αέρα» στα νύχια κάνοντας ένα διάλειμμα από το μανικιούρ αλλά και να σταματήσουμε να τα τρώμε ή να τα τραυματίζουμε. Ο Agarwal προτείνει θεραπείες με βάση βερνικιού πριν από κάθε μανικιούρ αλλά και σκληρυντικά νυχιών.

Ένα εβδομαδιαίο μενού που περιλαμβάνει πρωτείνες όπως το κοτόπουλο, το ψάρι, γαλακτοκομικά και αυγά θα κάνει τα νύχια πιο δυνατά ενώ και φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α,Β και C είναι σημαντικά για την υγεία των νυχιών.

Το μυστικό για δυνατά νύχια είναι –ειδικά αν πλένουμε τα χέρια μας συνέχεια- να χρησιμοποιούμε μια ενυδατική κρέμα χεριών 3 με 4 φορές την ημέρα και να κάνουμε μασάζ στα νύχια και γύρω από αυτά. Το έλαιο καρύδας είναι ιδανικό για μασάζ στα νύχια αλλά και μια μάσκα –που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι- με κρόκο αυγού και 2 κουταλιές γάλακτος!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ