2018-03-05 22:01:28
Φωτογραφία για Άμεση ενίσχυση του Βενιζέλος ενόψει θερινής περιόδου
Η θερινή περίοδος των πτήσεων στους Αερολιμένες της Χώρας μας πρόκειται πολύ σύντομα να ξεκινήσει, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, προβλέπεται πως ο αριθμός της

επιβατικής κίνησης τη φετινή χρονιά θα σπάσει κάθε ρεκόρ και η επιβατική κίνηση θα πολλαπλασιαστεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ενδεικτικά τον Ιανουάριο του 2018 ταξίδεψαν 1.300.000 επιβάτες. Αριθμός που θα υπεραυξηθεί την θερινή περίοδο.

Λόγω της μεγάλης αύξησης του αριθμού των πτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία και του εφεδρικού τερματικού σταθμού (satellite) όπου θα χρειαστούν επιπλέον αστυνομικοί για να τον επανδρώσουν. Καθώς θα είναι ένα δεύτερο Αεροδρόμιο μέσα στο υπάρχον Αεροδρόμιο.

Για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των επιβατών αλλά και των εργαζομένων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καθώς και για την πρόληψη και αποφυγή κάθε έκνομης ενέργειας, τα μέτρα ασφαλείας από πλευράς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών έχουν εντατικοποιηθεί βάσει των διεθνών προδιαγραφών ασφαλείας.  


Το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό όλων των τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών παρά την υπερπροσπάθεια και το ζήλο που επιδεικνύει για την υπηρεσία και έχοντας άρτια εκπαίδευση και εξειδίκευση του αντικειμένου, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες που ήδη έχουν προκύψει ενόψει της θερινής περιόδου.

Για την εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα της όπως αρμόζει ως Διεθνής Αερολιμένας αλλά και σε όλα όσα προκύψουν ενόψει της θερινής περιόδου τρεις λύσεις υπάρχουν:  

1.        Σημαντική ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό όπως γίνεται σε όλα τα αεροδρόμια της Χώρας (καθώς τα τελευταία χρόνια παραμένει η ίδια δύναμη ενώ οι απαιτήσεις έχουν πολλαπλασιαστεί).

2.      Αποδέσμευση από όλα τα μέτρα που αφορούν άλλες Διευθύνσεις (όπως ενίσχυση της Δι.Με.Δ.Α. στο Εφετείο και στην Ευελπίδων αλλά και τα μέτρα τάξης σε γήπεδα σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής)

3.  Αλλαγή του καινούργιου Π.Δ. που προβλέπει οι απόφοιτοι των Αστυνομικών Σχολών να υπηρετούν υποχρεωτικά για 2 χρόνια σε Τμήματα Αστυνόμευσης έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα να τοποθετούνται και στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα που είναι η βιτρίνα της χώρας μας στ εξωτερικό.

  

Επιπροσθέτως ενημερώνουμε ότι η επιβατική κίνηση για το 2018 θα είναι πολλαπλάσια από αυτή του 2017 από την αύξηση του τουρισμού εξαιτίας των γεγονότων στη γείτονα χώρα την Τουρκιά.

Για τα ανωτέρω ενημέρωσε προσωπικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. Χρήστο ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗ άλλα και, από όσο γνωρίζουμε, έγινε σχετικό έγγραφο από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών Ταξίαρχο κ. Μιχαήλ ΣΔΟΥΚΟ.

Κρούουμε τον κώδωνα του κίνδυνου προκειμένου να αποφύγουμε φαινόμενα που θα εκθέσουν τη χώρα μας διεθνώς.

ΒΡΕΝΤΑΣ Ηλίας

Β' Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής

Αντιπρόσωπος Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Ιδρυτικό μέλος Δυναμικής Αντίδρασης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής (Δ.Α.Α.Ν/Α.Α.)

ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Αδαμαντία

Αντιπρόσωπος Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Ιδρυτικό μέλος Δυναμικής Αντίδρασης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής (Δ.Α.Α.Ν/Α.Α.)

http://dynamikhantidrash.blogspot.gr/
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ