2018-03-07 06:58:20
Φωτογραφία για Κισάμου: ''Η συνήθεια οδηγεί τον Κληρικό στην στέρηση της Χάρης''
Με την συμμετοχή όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη εις τους πάντα φιλόξενους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Της Σύναξης προηγήθηκε τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων εις την Ι. Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Προσκεκλημένος ομιλητής ο Αιδ. Πρωτ. π. Ευάγγελος Παπανικολάου, Θεολόγος- Ιατρός, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Ιερέας και Μεγάλη Σαρακοστή».

Της ομιλίας προηγήθηκε χαιρετισμός από τον Γεν. Δντή της ΟΑΚ, Δρ. Κωνσταντίνο Ζορμπά, ο οποίος καλωσόρισε τον ομιλητή και τους συνέδρους και αναφέρθηκε εις την 50ετή πορεία και διακονία του Ιδρύματος, ευγνωμονώντας την Μητέρα Εκκλησία και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο Οποίος «πατρικά και στοργικά αγκαλιάζει το Ίδρυμα».

Σημείωσε επίσης: «Δεν μπορούμε να προχωράμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε το μαζί. Η Ορθοδοξία πορεύεται στην ιστορία όχι μέσα από την λογική, αλλά μέσα από την σχέση».


Ακολούθως ο ομιλητής, με λόγο μεστό, ζωντανό και άμεσο ανέπτυξε το θέμα του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Σκοπός της Μεγάλης Σαρακοστής είναι η προετοιμασία για το Πάσχα. Όλος ο χρόνος ορίζεται από το Πάσχα. Η Σαρακοστή είναι ευκαιρία να δούμε τον εσώτερο εαυτό μας. Ο Ιερέας καλείται να είναι Χριστοφόρος, σαν ένα δισκοπότηρο, να προχωρά και να αγιάζει», κατέληξε ο εκλεκτός ομιλητής.

Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος χαιρέτισε και καλωσόρισε, με λόγους θερμούς, τον ομιλητή ως και όλη την «Ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεως», σημειώνοντας: «Πρώτος και κύριος στόχος του Ιερέως χρειάζεται να είναι ο προσωπικός του αγιασμός, τον οποίο καλείται να μεταδώσει εις τον λαό του Θεού. Η Λειτουργική ζωή τροφοδοτεί τον αγιασμό μας αυτό. Αντιθέτως η εξοικείωση, η συνήθεια οδηγούν τον Κληρικό εις την στέρηση της Χάρης», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, αναφερόμενος σε πρακτικά θέματα που άπτονται της ποιμαντικής διακονίας, ιδιαίτερα της περιόδου της Μεγάλης Σαρακοστής.

Ακολούθησε διάλογος και ερωτήσεις από πλευράς των Ιερέων προς τον ομιλητή, ο οποίος απάντησε με τρόπο παραστατικό, κάνοντας αναφορά σε πλειάδα παραδειγμάτων τόσο εκ της Αγίας Γραφής, όσο και εκ των Πατέρων της Εκκλησίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ