2018-03-08 21:48:03
Φωτογραφία για Παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Καβάγια στην Αθήνα: Φυσική και κοινωνική ιστορία της οικογένειας Καβάγια -Παρασκευή 9.3.2018
                Το ιστορικό αφήγημα του ιατρού Αντώνη Καβάγια, θα παρουσιασθεί αύριο Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:00 στην “Στοά του Βιβλίου” Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο, Αθήνα.

   Την παρουσίαση οργανώνουν η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.) και η Αδελφότητα Απογόνων “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι”.....      Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Κώστας Καρκανιάς (αντιπρόεδρος της Αδελφότητας), Στέλιος Αντωνιάδης (αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών), Διονύσης Μπερερής (εκπαιδευτικός – συγγραφέας) και ο συγγραφέας Αντώνης Καβάγιας. 

    Τον συντονισμό θα κάνει ο Παναγιώτης Κοντός, καθηγητής και πρόεδρος της “ΑΙ.ΠΟ.Ε.”

       Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Καβάγιας κατάγεται από το Αγρίνιο, η οικογένειά του ξεκίνησε από τις Παπαδάτες της Μακρυνείας, συγγενείς του σήμερα ζουν στην Ματαράγκα, το Μεσολόγγι και την Αθήνα ενώ η γυναίκα του κατάγεται από  το Αιτωλικό. 

      Οι πρόγονοι της οικογένειας Καβάγια που καταγόταν από την Ματαράγκα της Μακρυνείας έχουν πολεμήσει μέσα στο Μεσολόγγι κατά την τελευταία πολιορκία και μετέσχαν στην Έξοδο. Ένας από αυτούς ήταν και ο ιερέας Χαράλαμπος Καβάγιας, ο οποίος διασώθηκε. 

http://www.agriniopress.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ