2018-03-10 15:14:20
Φωτογραφία για Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Αντώνη Καβάγια: Φυσική και κοινωνική ιστορία της οικογένειας Καβάγια στην Αθήνα
Το βιβλίο με τίτλο "Φυσική και κοινωνική ιστορία της οικογένειας Καβάγια" του Ιατρού Αντώνη Καβάγια, παρουσιάστηκε χθες βράδυ Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα λόγου και τέχνης, στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα, απο την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.) και την Αδελφότητα Απογόνων "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι".

         Το βιβλίο είναι ένα ιστορικό αφήγημα, αποτέλεσμα της έρευνας για την καταγωγή της οικογένειάς του και την προέλευση του επιθέτου, του ιατρού και συγγραφέα Αντώνη Καβάγια.   Το έργο αυτό διακρίνεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει βιογραφικά σημειώματα μελών της οικογένειας Καβάγια από τα μέσα του 18ου αιώνα έως τα μέσα του 20ου. 

        Το δεύτερο μέρος είναι προϊόν αναζήτησης και μελέτης, που συνέδεσε την ιστορία των προγόνων του με τους τόπους όπου έζησαν αυτοί ή πέρασαν. Επίσης ενδιαφέρον περουσιάζει η περιγραφή της συμμετοχής μελών της οικογένειας Καβάγια στην 2η πολιορκία του Μεσολογγίου και στην ηρωϊκή έξοδο.

          Την εκδήλωση συντόνιζε ο πρόεδρος της ΑΙΟΠΕ, Παναγιώτης Κοντός και για το συγγραφέα και το έργο του μίλησαν οι:

-Κώστας Καρκανιάς (αντιπρόεδρος της Αδελφότητας), 

-Στέλιος Αντωνιάδης (αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών), 

-Διονύσης Μπερερής (εκπαιδευτικός – συγγραφέας) και ο

συγγραφέας του βιβλίου Αντώνης Καβάγιας. 

Καλοτάξιδο…..
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ