2018-03-15 13:43:20
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: 17 συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια σε σχολικό αγώνα στην Τριανδρία
Σε 17 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί για τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες σε αγώνα σχολικού πρωταθλήματος στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης.             

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται τόσο μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς και του 16ου Λυκείου Θεσσαλονίκης,  όσο και ενήλικοι.

Ανάμεσα σ’ αυτούς που συνελήφθησαν είναι και δέκα ανήλικοι. Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως στα επεισόδια συνεπλάκησαν περισσότερα από 50 άτομα, αρκετοί από αυτούς εξωσχολικοί.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αρκετοί μαθητές που πήραν μέρος στα επεισόδια κρατούσαν μαδέρια και λοστούς, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον δυο άτομα.

ΠΗΓΗ: thestival.gr

Το προφίλ των πρωταγωνιστών στα επεισόδια


Ηλικίας από 16 έως 19 ετών είναι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια που έγιναν χθες στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης στη διάρκεια αγώνα του σχολικού πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, πρόκειται για μαθητές που φοιτούν στα δύο σχολεία, τα οποία αγωνίζονταν (16ο ΓΕΛ Ξηροκρήνης και 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς).

Το χρονικό των επεισοδίων στον σχολικό αγώνα

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επρόκειτο για βίαια επεισόδια, τα οποία ξέσπασαν όταν ομάδα, αποτελούμενη από 60-70 άτομα, κινήθηκε καταδρομικά προς το γήπεδο, όπου εκείνη την ώρα αγωνίζονταν οι ομάδες του 16ου Λυκείου Θεσσαλονίκης και του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς.

Κατά τις ίδιες μαρτυρίες, κρατώντας σιδηρολοστούς, ξύλα και άλλα αντικείμενα, τα ίδια άτομα κατευθύνθηκαν στις κερκίδες και επιτέθηκαν σε άλλα άτομα που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση. Ακολούθησαν συμπλοκές, κατά τις οποίες αναφέρθηκαν δύο τραυματισμοί.

Η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας μετά τα επεισόδια

«Χθες, Τετάρτη 14 Μαρτίου πριν τη λήξη της διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα, στο πλαίσιο των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ σχ. έτους 2017-2018, μεταξύ των ομάδων του 16 ου ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης και ΕΠΑ.Λ. Καλαμαριάς στο γήπεδο Τριανδρίας κατά τον οποίο οι ομάδες σημείωσαν ισοπαλία με σκορ 1-1 και θα ακολουθούσε η διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη νικητή, σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ εξωσχολικών ατόμων

τα οποία εισήλθαν ξαφνικά στις κερκίδες με μερίδα παραβρισκόμενων μαθητών των δύο σχολείων οι οποίοι παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Ο υπεύθυνος από την Οργανωτική  Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) ειδοποίησε την αστυνομία η οποία κατέφθασε άμεσα με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι να τραπούν σε φυγή. Η αρμόδια Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Ανατολικής Θεσσαλονίκης εφαρμόζοντας το Κεφάλαιο 14 της Υ.Α.190677/Δ5/10-11- 2016 (Φ.Ε.Κ. 3754/τ. Β΄/2016) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει αποφάσισε τον αποκλεισμό των δυο σχολικών ομάδων από τη συνέχεια του πρωταθλήματος ενώ θα συνεδριάσει άμεσα για την επιβολή ποινής.

Από τους τέσσερις προγραμματισμένους ποδοσφαιρικούς αγώνες στον ίδιο χώρο, οι υπόλοιποι τρεις διεξήχθησαν κανονικά. Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη ενέργεια των εξωσχολικών δραστών να αμαυρώσουν την αθλητική δραστηριότητα των μαθητών, ενέργεια που καμία σχέση δεν έχει με τη σχολική ζωή και με το αθλητικό πνεύμα.
eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ