2018-03-17 19:34:00
Φωτογραφία για 8η Ταξιαρχία Πεζικού «Ηπείρου»: Ανέλαβε τα «ηνία» ο Ταξίαρχος Δ. Μπολομύτης
Ο Ταξίαρχος Νίκος Ανδριόπουλος παρέδωσε τη σκυτάλη της διοίκησης στον Ταξίαρχο Δημήτρη Μπολομίτη

«Αλλαγή φρουράς» είχαμε την Πέμπτη 15-03-2018, στην κεφαλή της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας «Ηπείρου», της Ταξιαρχίας του Ελληνικού Στρατού που εδρεύει στα Ιωάννινα και η οποία σχηματίστηκε έπειτα από την μετάπτωση της 8ης Μεραρχίας Πεζικού.

Δύο χρόνια συμπλήρωσε στην ηγεσία του τοπικού Στρατιωτικού Σχηματισμού ο Ταξίαρχος Νίκος Ανδριόπουλος και το πρωί της Πέμπτης, παρέδωσε τη σκυτάλη στον ομόβαθμό του Ταξίαρχο, Δημήτρη Μπολομίτη. Η τελετή έγινε με κάθε επισημότητα και όπως ορίζει το γράμμα του Ελληνικού Στρατού, στο Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου», παρουσία του Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μπίκου και σύσσωμων των τοπικών αρχών δια εκπροσώπων τους.

Ο απερχόμενος διοικητής ευχαρίστησε όλους, τοπικούς παράγοντες και κυρίως το προσωπικό της 8ης Ταξιαρχίας, για τα δύο χρόνια που έμεινε στην κεφαλή της Ταξιαρχίας.


Ήταν χαρακτηριστικό από τις σύντομες ομιλίες των δύο Στρατιωτικών, του πρώην και του νυν διοικητή, ότι δεν έκαναν κουβέντα για οπλικά συστήματα, για τη θέση της χώρας και τον κίνδυνο εξ ανατολών, αλλά αμφότεροι τόνισαν την ίδια ακριβώς φράση, δείγμα πιθανώς της γραμμής του Ελληνικού Υπουργείου Άμυνας σε καιρό που δεν υπάρχουν χρήματα, όχι μόνο για εξοπλισμούς αλλά και για άλλα στοιχειώδη... «Ο άνθρωπος είναι το καλύτερο οπλικό σύστημα που διαθέτουμε» τόνισαν και οι δύο Στρατιωτικοί στις ομιλίες τους.

Οι δύο Διοικητές

Ο μεν κ. Ανδριόπουλος τόνισε πως ήταν προνόμιο το γεγονός ότι κλήθηκε να διοικήσει έναν ιστορικό Σχηματισμό, συνεχιστή της 8ης Μεραρχίας Πεζικού που με τη λαμπρή της πορεία έχει συνδέσει το όνομά της με τη νεότερη ιστορία της Ελλάδος.

«Εργαστήκαμε με σκοπό τη βελτιστοποίηση της μαχητικής ισχύος της μονάδος μας, ο άνθρωπος είναι το καλύτερο οπλικό σύστημα που διαθέτουμε. Συνεργαστήκαμε με ομόνοια και ενθουσιασμό και το έργο που επιτελέστηκε είναι έργο δικό σας» τόνισε απευθυνόμενος στο προσωπικό της 8ης Ταξιαρχίας.

Ο κ. Μπολομίτης από την πλευρά του τόνισε ότι πρωταρχική επιδίωξή του αναλαμβάνοντας τη διοίκηση, είναι να λειτουργήσει με όραμα και στόχους και με άξονα τον άνθρωπο, για τον οποίο επανέλαβε πως είναι «το καλύτερο οπλικό σύστημα που διαθέτουμε» Στους στόχους της διοίκησης του περιέλαβε την επιχειρησιακή ικανότητα και τη μαχητική δυνατότητα της μονάδος, την κατάρτιση και εκπαίδευση του προσωπικού, την καλή σχέση με τους στρατιώτες και το ενδιαφέρον για την εμφάνιση και την υγεία τους, την πρόνοια για το υλικό και τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και τις σχέσεις με την τοπική κοινωνία.

(ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 16/03/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ