2018-03-26 17:14:23
Φωτογραφία για Διήγηση ασκητή από τα Κατουνάκια για δύο θαυμαστά γεγονότα των χαιρετισμών της Παναγίας!
Στα Κατουνάκια, στην έρημο του Αγίου Όρους, εκεί όπου οι ασκητές μοναχοί μακριά από τους περισπασμούς του κόσμου τούτου ασκούν νυχθημερόν την νοερά προσευχή και με το κομποσκοίνι τους 

προσεύχονται για όλους εμάς, εκεί σε μια απέριττη Καλύβα , υπό την πνευματική καθοδήγηση του Γέροντα του, ζει ο μοναχός που μας διηγήθηκε κατά την σημερινή τηλεφωνική μας επικοινωνία δύο χαριτωμένα θαύματα των Χαιρετισμών !

Ζήτησε να μην κοινολογήσουμε ούτε το όνομα του, ούτε το όνομα του Γέροντα ή της Καλύβης, απλά να πούμε, κάπου στα Κατουνάκια !

Ο καλός μοναχός ασκεί – πάντα με την καθοδήγηση του γέροντα του – την νοερά προσευχή , αλλά γνωρίζει και από τις διηγήσεις Γερόντων την προσευχητική αξία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου , και ειδικά σε όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην πνευματική ζωή, τους συνιστά ανεπιφύλακτα !

Για τον λόγο αυτό μοιράζει πάντα ως ευλογία στους προσκυνητές που με κόπο καταφέρνουν να φτάσουν στην Καλύβα τους βιβλιαράκια με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !


Μας διηγήθηκε λοιπόν ότι πριν περίπου έξι χρόνια επισκέφθηκε την Καλύβα τους ένας νεαρός κτηνοτρόφος που μένει σε χωριό έξω από τα Τρίκαλα. Το όνομα του και το επώνυμο μας το ανέφερε αλλά και πάλι μας παρακάλεσε να μην το ανακοινώσουμε.

Ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόταν το Άγιο Όρος, και όπως συμβαίνει σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις , η αιτία της επίσκεψης του ήταν ένα σοβαρό προσωπικό του πρόβλημα !

Μολονότι νυμφεύθηκε σε νεαρή ηλικία και είχε διανύσει με την σύζυγο του μια δεκαετία γάμου δεν είχαν αποκτήσει παιδί. Απογοητευμένοι κατέφυγαν σε γιατρούς και ξεκίνησαν την δαπανηρή και ψυχοφθόρα διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης !

Πολλές προσπάθειες είχαν κάνει αλλά όλες μάταιες !

Αφού είχαν δαπανήσει σχεδόν όλες τους τις οικονομίες και είχαν ψυχολογικά ταλαιπωρηθεί , μόνον τότε σκέφτηκε να καταφύγει στη βοήθεια του Θεού !

Και μετά απο την παρότρυνση συγχωριανού του αποφάσισε να επισκεφθεί το Άγιο Όρος και να ζητήσει την προσευχή των Γερόντων ώστε να μεσιτεύσει η Υπεραγία Θεοτόκος για να τους χαρίσει ο Θεός ένα παιδί !

Με τον φίλο του αυτό έφτασαν και στην δυσπρόσιτη Καλύβα όπου ο Γέροντας αφού τους άκουσε τους πρόετρεψε αφού εξομολογηθούν με τη σύζυγο του και κοινωνήσουνε , να κάνουν πιο πολύ προσευχή !

Και μάλιστα τους συμβούλευσε να διαβάζουν τους Χαιρετισμούς της Παναγιας !

Ο νεαρός κτηνοτρόφος ακολούθησε την συμβουλή του καλού Γέροντα και μετά από λίγους μήνες τους τηλεφώνησε για να τους ανακοινώσει όλος χαρά , ότι η σύζυγος του έμεινε έγκυος , παρακαλώντας τους να προσεύχονται για αυτήν !

Ο Θεός τους αξίωσε να αποκτήσουν ένα χαριτωμένο αγοράκι !!

Μάλιστα υιοθέτησαν την ευλογημένη συνήθεια της καθημερινής ανάγνωσης των Χαιρετισμών , όχι μόνο το βράδυ με το Απόδειπνο , αλλά και άλλες φορές μέσα στην ημέρα !!

Αυτός λοιπόν ο νεαρός κτηνοτρόφος διηγήθηκε στον μοναχό και ένα ακόμη χαριτωμένο συμβάν που το απέδωσε στην Χάρη των Χαιρετισμών της Θεοτόκου !

Του διηγήθηκε ότι πριν λίγους μήνες είχε χάσει μια κατσίκα που είχε φύγει να γεννήσει !!

Στην απορία του μοναχού του απάντησε , ότι όταν πλησιάζει ο καιρός τους να γεννήσουν , οι κατσίκες φεύγουν από την στάνη και το κοπάδι , καταφεύγουν στην παρακείμενη δασώδη περιοχή, και αφού γεννήσουν επιστρέφουν με τα κατσικάκια τους !!

Μία από αυτές τις κατσίκες έφυγε και εξαφανίστηκε !!

Ο καλός κτηνοτρόφος την αναζητούσε για μέρες σε όλα τα πιθανά σημεία που θα μπορούσε να είχε καταφύγει !

Μάταια !! Είχε ψάξει για μέρες παντού αλλά δεν την είχε εντοπίσει !!

Ένα μεσημέρι λοιπόν κατάκοπος από το ψάξιμο , κάθισε σε μία πέτρα στο δάσος να ξαποστάσει και άρχισε να απαγγέλει τους Χαιρετισμούς , που τους είχε πια μάθει απ έξω !!

Δεν πρόλαβε να τους τελειώσει και βλέπει ξαφνικά να ξεπροβάλλει μπροστά του η κατσίκα του με τα δύο κατσικάκια της !!

Ο νεαρός κτηνοτρόφος σταυροκοπήθηκε και απέδωσε το θαυμαστό αυτό συμβάν στην Χάρη των Χαιρετισμών της Παναγίας !!
Πηγή
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ