2018-03-26 23:52:23
Φωτογραφία για Παρέμβαση στο κτίριο του Λιμεναρχείο Ρόδου
Η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Δήμου Ρόδου για την επισκευή και συντήρηση των κτιρίων του Λιμεναρχείου Ρόδου και του Α’ ΛΤ Λίνδου καθώς και για την ανακατασκευή και διαμόρφωση των χώρων κράτησης του Λιμεναρχείου Ρόδου, έρχεται για έγκριση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη 27 Μαρτίου.

 

Όπως αναφέρεται στο σχέδιο της π.σ., το Λιμεναρχείο Ρόδου στεγάζεται σε διατηρητέο κτίριο κατασκευασμένο το 1928. Το κτίριο αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα τα οποία είναι αλληλένδετα και συνδέονται με εσωτερικές κλίμακες ακολουθώντας τη μορφή της Ενετικής Αρχιτεκτονικής.

 

Σημειώνεται ότι, εντός του Λιμεναρχείου, υπάρχουν κρατητήρια τα οποία δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις κράτησης.  Λόγω της παλαιότητάς του και της γειτνίασης  του κτιρίου με τη θάλασσα, αυτό παρουσιάζει  φαινόμενα υγρασίας  και ελλιπούς συντήρησης  σε ολόκληρη την έκτασή του.  Για την εξασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών διαβίωσης των εργαζομένων αλλά και των κρατουμένων, κρίνεται επιτακτική η επισκευή και η διαμόρφωση του εν λόγω κτιρίου.


 

 

 

 

Οι εργασίες επισκευής που απαιτούνται αφορούν στην επισκευή επιχρισμάτων εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου, την αντικατάσταση εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων όπου απαιτείται, τη συντήρηση των ηλεκτρολογικών και των υδραυλικών εγκαταστάσεων, το χρωματισμό του κτιρίου εσωτερικά και εξωτερικά και μόνωση δώματος. Επίσης, απαιτούνται και εργασίες ανακατασκευής στο χώρο του ημιυπόγειου για τα κρατητήρια οι οποίες περιλαμβάνουν τόσο οικοδομικές όσο και Η/Μ εργασίες.

 

Ο Λ/Σ Λίνδου στεγάζεται σε δημόσιο ακίνητο κατασκευασμένο το 1991. Είναι ισόγειο κτίσμα σε  περίφρακτο οικόπεδο 504 τ.μ. Οι εργασίες που απαιτούνται να γίνουν αφορούν στην καθαίρεση και επισκευή επιχρισμάτων  εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου,  στην αντικατάσταση εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων όπου απαιτείται, στη συντήρηση των ηλεκτρολογικών και των υδραυλικών εγκαταστάσεων, στο χρωματισμό του κτιρίου εσωτερικά και εξωτερικά και μόνωση δώματος.

 

Μετά από τη συνεργασία των υπηρεσιών, ο Δήμος Ρόδου προτίθεται να αναλάβει τη μελέτη και την εκτέλεση των έργων με προϋπολογισμό 130.000 ευρώ και 62.334,88 ευρώ  αντίστοιχα.  Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 του Υπουργείου.

 

 

Πηγή :rodiaki.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ