2018-04-02 10:52:08
Φωτογραφία για 5 σαλάτες για πρωινό που είναι κάτι παραπάνω από σαλάτες
Το πρωινό είναι μία δύσκολη υπόθεση, καθώς ο χρόνος λιγοστεύει και η επιθυμία για περισσότερο ύπνο αυξάνεται. Το πρωινό είναι ένα πολύ σημαντικό γεύμα που, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να παραλείπουμε.

Αν το ξέρεις ότι πρέπει να φας πρωινό αλλα δεν “κατεβαίνει” τίποτα με το που ξυπνήσεις, σου έχουμε τη λύση. Μπορείς να φτιάξεις σαλάτες για πρωινό που, όμως, θα σε κάνουν να νομίζεις ότι τρως κάτι παραπάνω από… σαλάτα.

Σαλάτα με γλυκοπατάτα

Ξεκίνα με σπανάκι, ψημένη γλυκοπατάτα και βάση με κολοκυθάκι. Έτσι, θα πάρεις έναν πολύ καλό συνδυασμό απο ίνες, βιταμίνη Α και σίδηρο.

Πρόσθεσε ένα βρασμένο αυγό και μία χούφτα φιστίκια Αιγίνης για να σε “κρατήσουν”. Το αυγό θα σου δώσει χολίνη και βιοτίνη, ενώ τα φυστίκια, όχι μόνο θα σου δώσουν ίνες και φυτικές πρωτεΐνες, αλλά και πολυφαινόλες αλλά και “καλά” λιπαρά.

Αυτή η σαλάτα, λογικά, θα σε “πάει” αξιοπρεπώς μέχρι την ώρα του μεσημεριανού.


Σαλάτα με σολωμό

Κάνε το αγαπημένο σου bagel με σολωμό, σαλάτα.

Κόψε ένα bagel σε μικρά κυκλικά κομμάτια και βάλτα στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανά. Πρόσθεσε στο πιάτο σου αγγούρι, κόκκινο κρεμμύδι και σολομό σε φέτες.

Γαρνίρισε με τυρί κρέμα και ένα αυγό ποσέ. Ο σολομός θα σου προσφέρει ωμέγα 3, που θα σου “ακονίσει” το μυαλό για την υπόλοιπη ημέρα.

Vegan σαλάτα για πρωινό

Δες τη γλυκιά εκδοχή μιας vegan σαλάτας προσθέτοντας φρέσκα φρούτα.

Γλυκό μάνγκο, αβοκάντο, ωμά αμύγδαλα και μύρτιλα θα κάνουν μία τέλεια αντίθεση μ’ ένα dressing απο αβοκάντο και λάιμ.

Η γεύση θ’ απογειώσει το πρωινό σου και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο μάνγκο και στα μύρτιλα θα λειτουργήσουν ως ασπίδα για τον εγκέφαλο σου.

Σαλάτα με σπανάκι και γλυκοπατάτα

Ίσως, η πιό εύκολη σαλάτα της λίστας. Συνδύασε γλυκοπατάτα με οργανικό σπανάκι. Πρόσθεσε κομματάκια μήλου και ξύδι μπαλσάμικο και ετοιμάσου για μία μέρα γεμάτη ενέργεια που έχει ξεκινήσει με μία πλούσια γευστική εμπειρία.

Σαλάτα με φρούτα και γιαούρτι

Μ’ αυτή τη σαλάτα, είσαι ελεύθερος να αυτοσχεδιάσεις και να φέρεις το πρωινό στα μέτρα σου.

Διάλεξε τα αγαπημένα σου φρούτα, κόψτα σε μικρά κομμάτια και ανακάτεψε με γιαούρτι.

Η πρωτεϊνη που θα πάρεις από αυτή τη σαλάτα θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τις δυσκολίες μιας απαιτητικής ημέρας στο γραφείο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ