2018-04-14 18:07:15
Φωτογραφία για Κύπρος: Σε κλιμακωτή απεργία προχωρούν οι εκπαιδευτικοί
Σε κλιμακωτή απεργία προχωρούν από την ερχόμενη Τρίτη εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ και των ολοήμερων σχολείων, που αντιδρούν για το καθεστώς εργοδότησής τους, αφού δεν προέκυψε θετική εξέλιξη στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, που πραγματοποιήθηκε χτές το μεσημέρι.

Αυτό που αναμένεται τώρα, είναι η επικύρωση της εν λόγω απόφασης από τα συλλογικά όργανα των εκπαιδευτικών.

Πάντως, με το πέρας της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, ακολούθησαν δηλώσεις των συντεχνιακών, οι οποίοι ανέφεραν ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι απ’ όσα άκουσαν στη συνεδρία κι έτσι δεν έχουν άλλη επιλογή από την απεργία.

Ο  Γιώργος Κωνσταντίνου, Γ.Γ. της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, στις δηλώσεις του, είπε ότι στη συνεδρία τούς προτάθηκε βελτίωση των όρων αμοιβής, όχι όμως αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος, που ήταν και το κύριο αίτημά τους.

«O Κλάδος μας αποτελεί τη χειρότερη μορφή εργοδοτικής στην Κύπρο και μάλιστα μ’ εργοδότη το κράτος. Έχουμε χρέος για να ανατραπεί αυτό το εργασιακό καθεστώς και δεν μας μένει άλλη επιλογή από την απεργία», είπε ο κ.Κωνσταντίνου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στις δηλώσεις του και ο Πάμπος Αναστασίου, από την ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι το Υπουργείο είναι ανοικτό σε διάλογο και απηύθυνε έκκληση προς αποφυγή της απεργίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ