2018-06-03 09:18:23
Φωτογραφία για Aναστάτωση στο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ προς Αθήνα- Η αστυνομία παρέδωσε στον οδηγό 4 αλλοδαπούς χωρίς συνοδεία- Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ


Αναστάτωση στο δρομολόγιο του υπεραστικού ΚΤΕΛ από Πάτρα προς Αθήνα των 8.30.

 Όπως καταγγέλλει στο tempo 24 Πατρινός γονιός του οποίου η κόρη ταξίδευε με το συγκεκριμένο δρομολόγιο, στο λεωφορείο ανέβηκαν  τέσσερις αλλοδαποί κρατούμενοι χωρίς συνοδεία αστυνομικών προκειμένου να μεταφερθούν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα λέει στο tempo24 ο γονιός, ο οποίος πηγαίνει στο Αίγιο για να παραλάβει την κόρη του καθώς αυτή κατέβηκε από το λεωφορείο επειδή φοβήθηκε, η αστυνομία έδωσε στον οδηγό τα χαρτιά των τεσσάρων αλλοδαπών  και το δρομολόγιο ξεκίνησε. Μάλιστα στις διαμαρτυρίες ορισμένων επιβατών η αστυνομία είπε ότι οι αλλοδαποί έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν επάνω τους κανένα ύποπτο αντικείμενο, άρα δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Πάτρας κ. Μανωλόπουλο, μας επιβεβαίωσε την είδηση, μας είπε μάλιστα ότι αυτό συμβαίνει πολύ συχνά τελευταία και αφορά αλλοδαπούς που οδηγούνται στην Αθήνα  με το ΚΤΕΛ, χωρίς συνοδεία. 


Μάλιστα και στο επόμενο δρομολόγιο προς Αθήνα, περιμένουν να μετακινηθούν και άλλοι αλλοδαποί, ενώ υπάρχουν μέρες που με αυτό τον τρόπο μετακινούναι δεκάδες άτομα και το ΚΤΕΛ, είναι υποχρεωμένο να τους μεταφέρει.

Οι κρατούμενοι φτάνουν στον σταθμό με περιπολικό γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους συνεπιβάτες τους οι οποίοι δεν γνωρίζουν με τι έχουν να κάνουν και μοιραία τους αντιμετωπίζουν με καχυποψία.

Επιβάτης του δρομολογίου του ΚΤΕΛ, αναφέρει ότι οι αλλοδαποί του δρομολογίου των 8.30 πίεζαν τον οδηγό να τους δώσει τα χαρτιά τους προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν γεγονός που προκάλεσε ένταση και ανησυχία στους επιβάτες. 

Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. απαντούν ότι πρόκειται  για μετανάστες οι οποίοι με βάση το νέο νόμο, έχουν χαρτιά παραμονής τους στη χώρα και μπορούν να είναι σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμούν, όχι όμως σε πύλες εξόδου όπως π.χ. η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα. Οπότε τους βάζουν στο ΚΤΕΛ για να οδηγηθούν στην Αθήνα και άρα δεν μπορούν να τους πάνε με κλούβα καθώς δεν θεωρούνται κρατούμενοι, καθώς μπορούν με βάση το νόμο να κινηθούν σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας επιθυμούν πλην των πόλεων- εξόδων.

Γ. Κοντογεωργοπούλου - tempo24.news
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ