2018-06-03 17:00:27
Φωτογραφία για Σκευάσματα διατροφής για απώλεια βάρους – Λεμε οχι ή ναι;
Είναι γεγονός πως όλοι θέλουμε να χάσουμε κιλά εύκολα και γρήγορα. Έτσι διάφορες εταιρίες της βιομηχανίας αδυνατίσματος μας προωθούν διάφορα διατροφικά σκευάσματα για γρήγορη απώλεια βάρους. Πως όμως βοηθούν όλα αυτά, στο να πετύχουμε τον στόχο μας;

Ένα από αυτά τα διατροφικά σκευάσματα, είναι τα υποκατάστατα γευμάτων και είναι σε μορφή σκόνης τα οποία αναμειγνύονται με νερό. 

Τα συστατικά τους είναι πρωτεΐνη, υδατάνθρακες σε συνδυασμό με φυτικές ίνες για να προκαλέσουν κορεσμό. 

Αναπληρώνουν δύο γεύματα της ημέρας (συνήθως πρωινό-βραδινό), και μπορεί από διατροφικής άποψης να είναι πλήρη (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία), αλλά δεν μας συνηθίζουν σε ένα ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Επίσης, υπάρχουν πολλά φυτικά ροφήματα, τα οποία είναι συνδυασμός βοτάνων που επίσης υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους, καθώς μας μειώνουν την όρεξη, βοηθούν στην καύση του λίπους και έχουν διουρητικές ιδιότητες.


Όπως είδαμε λοιπόν, κάποια σκευάσματα αντικαθιστούν γεύματα, άλλα συντελούν στην καύση του λίπους και άλλα μειώνουν την όρεξη.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ (παγκόσμιο οργανισμό υγείας), για απώλεια βάρους στοχεύουμε στο ενεργειακό ισοζύγιο. Αυτό σημαίνει ότι εάν καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες απ’ ότι σπαταλάμε θα έχουμε απώλεια κιλών. Έτσι με το ίδιο σκεπτικό, όλα αυτά τα προϊόντα βασίζονται στην μειωμένη πρόσληψη θερμίδων, και το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο εάν απλώς τρώγαμε λιγότερο.

Υπάρχουν κάποια σκευάσματα, που όταν εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα διατροφής με μειωμένες θερμίδες και σε συνδυασμό με την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, μπορούν να μας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Μην ξεχνάτε όμως, ότι τίποτα από αυτά δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ισορροπημένη διατροφή διότι πρέπει να μάθουμε ότι η διατροφή είναι η τροφή μας και όχι τα σκευάσματα!

Γραφει η Χρύσα Ντάτσιου Σύμβουλος Διατροφής

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ