2018-06-04 00:00:15
Φωτογραφία για 4 συμπεράσματα που βγάζουμε με την πρώτη ματιά
Είναι να βασίζεσαι ή όχι στην αρχική εντύπωση;

Όλοι ξέρουμε ότι η πρώτη εντύπωση μετράει. Επίσης ξέρουμε ότι η πρώτη εντύπωση δεν είναι πάντα η σωστή. Μια δεύτερη ματιά, στα πράγματα, στους ανθρώπους, στις διαθέσεις μπορεί να φέρει την ανατροπή.

Οι έρευνες που έχουν μελετήσει το πρωτεύον ζήτημα της πρώτης εντύπωσης έχουν καταλήξει σε μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Ένας άνθρωπος μπορεί από την πρώτη γνωριμία να καταλάβει:

1. Εάν είσαι αξιόπιστος ή όχι:

Και αυτό γίνεται, δώσε προσοχή, τόσο γρήγορα όσο περνά το 1/10 του δευτερολέπτου. Ουπς, μόλις πέρασε. Σε αυτό το διάστημα ο εγκέφαλος παίρνει επίσης θετικά ή αρνητικά μηνύματα για την ανταγωνιστικότητα, την ελκυστικότητα και την επιθετικότητα του απέναντί του. Μα, τόσο γρήγορα; Γίνεται;

2. Το κοινωνικό στάτους από τα ρούχα που φοράς:

Είναι επώνυμα, ακριβά, μήπως σχεδιαστών; Αυτό θα δώσει την πληροφορία της οικονομικής σου κατάστασης, λένε. Προφανώς και πλέον δεν ισχύει αυτό στην Ελλάδα της κρίσης.


3. Εάν είσαι έξυπνος:

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως όταν κάποιος σε κοιτάζει στα μάτια όσο εσύ μιλάς, μπορεί να εισχωρήσει στο μυαλό σου και να καταλάβει εάν υπάρχει αρκετή φαιά ουσία ή όχι.

Εάν είσαι εκφραστική και φοράς και γυαλιά, ε, τότε οι πιθανότητές σου να θεωρηθείς έξυπνη αυξάνονται.

4. Εάν αγαπάς την περιπέτεια:

Αυτό το φανερώνει ο τρόπος με τον οποίο κινείσαι. Αρκεί δηλαδή να σε δει κάποιος στον δρόμο και αμέσως μπορεί να κρίνει εάν είσαι εξωστρεφής και περιπετειώδης.

Τώρα εγώ γιατί κρατάω και μικρό καλάθι διαβάζοντας αυτές τις έρευνες; Πόση ενσυναίσθηση είχαν οι συμμετέχοντες; Μακάρι να ήταν τόσο απλό να καταλάβουμε ποιον έχουμε απέναντί μας. Εδώ περνάμε χρόνια σε μια σχέση και μπορεί να μην έχουμε καταλάβει τίποτα για τον χαρακτήρα του άλλου, ψέμματα;

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ