2018-06-04 08:45:24
Φωτογραφία για Η «μαφία» των τσιγάρων: Η εξαφάνιση του αρχηγού, τα εργοστάσια και η μετακόμιση
Καθαρό ποινικό μητρώο έχει ο αρχηγός της «μαφίας των τσιγάρων», ο οποίος είναι «εξαφανισμένος» και διέθετε τρία υπερσύγχρονα παράνομα εργοστάσια κατασκευής και τυποποίησης λαθραίων

τσιγάρων.

Ωστόσο, τον πρόδωσαν το USB, το τάμπλετ, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα και τα έγγραφα τα οποία σχετίζονται με τα «δρομολόγια» των λαθραίων τσιγάρων, καθώς δεν τα εξαφάνισε από την βίλα του στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, όλα αυτά τον μετατρέπουν στον «εγκέφαλο» και συντονιστή της εγκληματικής οργάνωσης. 

Μάλιστα μετά τον εντοπισμό του πρώτου εργοστασίου στο Κορωπί, ο 60χρονος φέρεται να έδωσε εντολές για την μετακίνηση εξοπλισμού και λαθραίων τσιγάρων από τα άλλα εργοστάσια, σε Κορωπί και Ασπρόπυργο. Ωστόσο δεν πρόλαβε καθώς οι αστυνομικοί επενέβησαν εντοπίζοντας τις φορτωμένες νταλίκες.

Ο 60χρονος Λ.Σ. είναι γεννημένος στο Παλαιόπυργο Αιτωλοακαρνανίας, και μετά τον εντοπισμό του πρώτου εργοστασίου, στη συμβολή των οδών Ήβης και Αρχιμήδους στο Κορωπί, έσπευσε να εξαφανιστεί. Σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς φέρεται στο παρελθόν να ήταν ιδιοκτήτης ναυτιλιακής και μεταφορικής εταιρείας, οι οποίες είναι ανενεργές για αρκετά χρόνια. 


Ωστόσο, άλλος ένας από την οργάνωση της Μαφίας του Καπνού κατάφερε να διαφύγει πριν την καταδίωξη των αστυνομικών. Πρόκειται για τον έναν από τους δύο «υπαρχηγούς», βουλγαρικής καταγωγής. Το αυτοκίνητό του να βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα στον Προμαχώνα.

Η μετακόμιση

Κατά διάρκεια της πρώτης αστυνομικής επιχείρησης στο εργοστάσιο της οδού Ήβης στο Κορωπί, στις 19 Μαϊου 2018,  βγήκε από τις πύλες του ένα ασημί Audi Α4 το οποίο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα.  Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το ύποπτο όχημα έως την Λ. Βάρης-Κορωπίου, ωστόσο ο οδηγός του ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και χάθηκε μες τους αστυνομικούς να μην προλαβαίνουν να καταγράψουν τον αριθμό κυκλοφορίας του. Ήταν ο Βούλγαρος «υπαρχηγός», ο οποίος λίγο νωρίτερα συνομιλούσε με τους Ουκρανούς «εισαγόμενους» εργάτες.

Η Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας ενημερώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης πως υπάρχει  2η αποθήκη στο Κορωπί 1.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία περιείχε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και εξοπλισμού. Παράλληλα, σε δύο χώρους στάθμευσης στον Ασπρόπυργο εντοπίστηκαν δύο τράκτορες με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίοι περιείχαν μηχανήματα παρασκευής λαθραίων τσιγάρων και λαθραία τσιγάρα, που είχαν μεταφερθεί εκεί τρεις ημέρες νωρίτερα. Η «μετακόμιση» είχε γίνει αμέσως μετά την πρώτη αστυνομική επιχείρηση προκειμένου η… μαφία να περιορίσει τις απώλειες σε εξοπλισμό και λαθραία τσιγάρα.

Οι ηλικιωμένοι από την Κύπρο

Ένας 82χρονος άνδρας μαζί με την 76χρονη σύζυγό, Κύπριοι στην καταγωγή, του εντοπίστηκαν στον περιβάλλοντα χώρο της αποθήκης, στην πρώτη αστυνομική επιχείρηση. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε δύο από τις οικίες στο προαύλιο του εργοστασίου έμεναν οι Ουκρανοί «εισαγόμενοι» εργάτες, ενώ σε μία τρίτη, το ηλικιωμένο ζευγάρι από την Κύπρο. 

Το εργοστάσιο ήταν «στημένο» σε χώρο ιδιοκτησίας της εταιρείας με την επωνυμία STRATMARK OVERSEAS HELLAS, στην οποία είχε διατελέσει διαχειριστής ο 82χρονος μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2001.

Στο σπίτι των ηλικιωμένων στου Παπάγου, βρέθηκε πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων με τηλέφωνα και μάρκες τσιγάρων όπως και 8 τόμοι οδηγιών χρήσεως για συναρμολόγηση και λειτουργία μηχανημάτων παρασκευής τσιγάρων, καθώς και τρία πακέτα διαφανειών αντίστοιχες οδηγίες χρήσης. Στην ίδια οικία κατασχέθηκε πλήθος κινητών τηλεφώνων, ζυγαριά ακριβείας, πλήθος πακέτων τσιγάρων χωρίς ταινίες ειδικού φόρου κατανάλωσης, 2.340 ευρώ, 1.200 γρίβνες Ουκρανίας, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα usb.

Τι βρήκε η αστυνομία από την επιχείρηση στους χώρους της οργάνωσης

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στους τέσσερις χώρους της εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30.000.000 λαθραία τσιγάρα, 6 τόνοι λαθραίου καπνού, 16.000.000 φίλτρα, μηχανήματα συσκευασίας, πακεταρίσματος, κοπής καπνού, διάδρομοι κύλισης, ανυψωτικά, αντλίες νερού, κοντέϊνερ και νταλίκες. 

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από την πώληση των λαθραίων τσιγάρων που κατασχέθηκαν προσεγγίζουν τα 7.000.000 ευρώ με την συνολική ζημιά σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου να ξεπερνά τα 12.000.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την μεγάλη υπόθεση έχουν ενδείξεις πως η Μαφία του Καπνού είχε σημαντικές επαφές με Ιταλία, Βουλγαρία, Ουγγαρία και Ρουμανία, απ’ όπου φέρεται να ήρθαν οι πρώτες ύλες για την παρασκευή των τσιγάρων.  

Τέλος όσον αφορά τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, ερευνώνται κάποιες πληροφορίες, που τον θέλουν να έχει κάνει πρόσφατη απόπειρα παράνομης διακίνησης μεγάλου φορτίου τσιγάρων που είχαν εντοπιστεί, σε φορτηγό πλοίο στην Κρήτη.

iefimerida.gr 
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ