2018-06-04 17:19:17
Φωτογραφία για Tα wine-stoppers με κενό αέρος μπορούν να διατηρήσουν το κρασί  «φρέσκο»;
Έχετε δει αυτές τις αντλίες κρασιού σφράγισης με κενό αέρος; Η ιδέα, προφανώς, είναι ότι δημιουργώντας ένα κενό στο μπουκάλι κρασιού, μπορείτε να πιείτε λίγο αργότερα το κρασί που περίσσεψε στο μπουκάλι, χωρίς αυτό να χαλάσει. Βοηθάνε αυτού του είδους τα wine-stoppers;  Μπορεί.

Για να διατηρήσετε την ποιότητα του κρασιού σας, πρέπει να περιορίσετε την έκθεσή του στο οξυγόνο. Το σφράγισμα σε κενό αέρος σας βοηθά να το κάνετε αυτό, εξαιρετικά. Λειτουργεί πολύ καλύτερα από το να βάλουμε πάλι πίσω το φελλό στο μπουκάλι.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους το οξυγόνο είναι κακό για το κρασί. Πρώτον είναι η οξείδωση, στην οποία είναι πιο ευαίσθητο το λευκό κρασί. Όταν οξειδωθεί, το λευκό κρασί μπορεί να πάρει μια καφετιά απόχρωση - καθώς θα υποστεί και γευστική αλλοίωση. Το κόκκινο κρασί είναι πιο ανθεκτικό στην οξείδωση γιατί περιέχει περισσότερες ανθοκυανίνες και φαινολικές ενώσεις που μπορούν να λειτουργήσουν ως αντιοξειδωτικά. Το κόκκινο κρασί έχει περισσότερες από αυτές τις ουσίες επειδή ζυμώνεται με τις φλούδες και οι ενώσεις αυτές που περιέχουν, περνάνε από τις φλούδες στο κρασί.


Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο το οξυγόνο μπορεί να είναι κακό για το κρασί σας είναι επειδή τα περισσότερα κρασιά περιέχουν ίχνη βακτηρίων ή ζυμών που μπορούν να μετατρέψουν την αιθανόλη στο κρασί σας σε οξικό οξύ. Αυτές οι προσμείξεις είναι συνήθως παρούσες σε τόσο μικρές ποσότητες ώστε δεν είναι πρόβλημα. Αλλά όταν εκτίθενται στο οξυγόνο, μπορούν να αναπτυχθούν - και το κρασί σας θα είναι στο δρόμο του να γίνει ξύδι (όπως είναι γενικότερα γνωστό το οξικό οξύ).

Με τις "τρόμπες" ή αντλίες κρασιού περιορίζουμε την ποσότητα του οξυγόνου που έρχεται σε επαφή με το κρασί επεκτείνοντας την διάρκεια ζωής του για περισσότερες ώρες ή μέρες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ