2018-06-09 14:36:14
Φωτογραφία για Μια μαμά εξομολογείται: «Είμαι αποφασισμένη να κακομάθω τα παιδιά μου!»
Μερικές φορές βλέπω τις ζωές των παιδιών μου και νομίζω ότι είναι κακομαθημένα Έχουν τόσα πολλά που άλλα παιδιά μπορούν μόνο να ονειρεύονται. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή παροχής και διδασκαλίας όπου εμείς, ως γονείς, πρέπει να περπατήσουμε.

Πού βάζουμε αυτή τη γραμμή; Εγώ πολλές φορές έχω αποτύχει στο να διδάξω στα παιδιά μου την σημασία της σκέψης και της στιγμής που υπερτερεί την οικονομική αξία ενός παιχνιδιού.

Προσπαθώ όμως να βρω την ισορροπία. Προσπαθώ να διδάξω στα παιδιά μου ότι η ζωή δεν είναι μόνο υλικά πράγματα. Πρόκειται για τη σχέση που χτίζουμε με άλλους. Ακριβώς επειδή τους δίνω την προσοχή, αγάπη και ναι, και παιχνίδια, δεν σημαίνει ότι δεν θα μεγαλώσουν σωστά. Με την προσοχή που τους δίνω τους διδάσκω να είναι ευγνώμονες για όλα αυτά τα πράγματα. Ο στόχος είναι η εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ του κακομαθημένου και του ευγνώμων. Στοχεύω να δώσω μια υγιή ισορροπία της ανάγκης και των «θέλω», και να τους διδάξω να ζουν πάντα με καλοσύνη με ευγνωμοσύνη.


Τα παιδιά μου είναι κακομαθημένα με περισσότερη αγάπη από όση χρειάζονται. Λαμβάνουν περισσότερα φιλιά και αγκαλιές από ό, τι μπορούν να μετρήσουν κάθε μέρα. Είναι κακομαθημένα με υγιεινά τρόφιμα σε κάθε γεύμα, και ένα σπίτι που είναι δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα. Τους κακομαθαίνω με καθαρές πιτζάμες και ζεστά σεντόνια στα κρεβάτια τους. Τους κακομαθαίνω με βιβλία γεμάτα από έμμετρο λόγο, γεγονότα και αστείες ιστορίες. Είναι κακομαθημένα με εκδρομές στο ζωολογικό κήπο και τη βιβλιοθήκη για να τροφοδοτήσουν την περιέργειά τους.

Τους κακομαθαίνω με απαντήσεις στις ερωτήσεις τους – τις ανόητες και τις σοβαρές. Είναι κακομαθημένα με τα σχολικά είδη που χρειάζονται για να έχουν επιτυχία στην τάξη. Είναι κακομαθημένα με σταθερότητα, μαζί με μια πολύ σκεπτόμενη ρουτίνα. Τους κακομαθαίνω με ένα παράδειγμα υγιούς γάμου. Είναι κακομαθημένα με παπούτσια που προστατεύουν τα πόδια τους, και ζεστά σακάκια το χειμώνα. Είναι κακομαθημένα από τον έπαινο που χτίζει την αυτοπεποίθησή τους. Τους κακομαθαίνω με πολλά «σ’αγαπώ» και τραγούδια που δημιούργησα με τα ονόματά τους. Τους κακομαθαίνω έχοντας ανοιχτή την αγκαλιά μου όποτε το θέλουν. Δείχνοντας στα παιδιά μου οτι είναι ιδιαίτερα, αγαπημένα και σημαντικά δεν μπορώ ποτέ να τα καταστρέψω.

Ελπίζω να τους κακομάθω με αγάπη,να ξέρουν χωρίς αμφιβολία ότι είμαι πάντα ο ασφαλής τους τόπος.

Ελπίζω ότι θα ξέρουν ότι θα τους αγαπάω άνευ όρων και ότι μπορούν να νιώθουν άνετα και να είναι ειλικρινά μαζί μου. Αυτά είναι τα πράγματα που τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν. Είναι κακομαθημένα με αγάπη και στοργή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακομαθημένα παιδιά. Πιστεύω το αντίθετο, πραγματικά. Ακριβώς επειδή λατρεύονται, δεν θα επηρεαστούν.

Παρόλο που τα συχνά τα κακομαθαίνουμε και με τα πράγματα που θέλουν, τα διδάσκουμε να σέβονται και να είναι ευγνώμονες όταν έχουν αυτές τις ειδικές απολαύσεις. Πιστεύουμε ότι τα οικογενειακά ταξίδια και η ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικές πόλεις και πολιτισμούς δημιουργεί την αποδοχή τους από άλλους.

Η απάντηση όταν ζητάνε καραμέλες στο ταμείο του σούπερ μάρκετ είναι σχεδόν πάντα ΟΧΙ. Αλλά, η απάντηση στην «μαμά, θα μου κάνεις μια αγκαλιά;» είναι πάντα ΝΑΙ.

Επομένως ναι, μπορεί επίσης να κακομάθουν, αλλά με τον καλύτερο τρόπο. Τα παιδιά μου είναι πολύ κακομαθημένα με μια πληθώρα αγάπης, αλλά πάντα αναζητάνε τις διδακτικές στιγμές στην πορεία. Αν όλοι είχαμε στόχο αυτό, τα παιδιά θα μεγάλωναν πάντα όπως έπρεπε Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ