2018-06-18 21:52:42
Φωτογραφία για ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ - Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΕΡ ΑΝΩ ΝΟΜΟΥ!
ΚΥΡΙΕΣ ΜΟΥ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ – ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ» ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙΣΤΕ

Από τη σελίδα του Συμπαραστάτη του Δημότη Σπάτων – Αρτέμιδος, κ. Χ. Ποθουλάκη, στο Facebook, αντιγράψαμε μια πρώτη δημόσια αντίδρασή του σε δυο πράγματι προκλητικά,

αιχμηρά και ενδεχομένως συκοφαντικά δια του τύπου δημοσιεύματα (εφόσον αποδειχθούν ανυπόστατα και ψευδή), που φέρεται να εξέδωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Αρτέμιδος – Σπάτων τις τελευταίες ημέρες, (14.6.2018 με τίτλο : «Ο ΞΕΝΟΦΩΝ ήταν «…απών» και 16.6.2018 με τίτλο «Περί χρηστής διαχείρισης και νομιμότητας»).

Και στα δύο τον «φωτογραφίζουν», χωρίς να τολμούν όμως να τον ονομάσουν, αναφέροντας γενικώς, χωρίς παρουσίαση κάποιων στοιχείων, που να δικαιολογούν φράσεις για «πόλεμο λάσπης, από συγκεκριμένο παράγοντα του τόπου μας» και για «συκοφαντίες και ψεύδη που εκτοξεύονται από τον γνωστό πλέον ¨παράγοντα¨ του Δήμου …..».


Ο κος Ποθουλάκης δεν είναι άτομο. Είναι θεσμικό όργανο, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης,  ΣτΔΕ.

Εάν δεν σας ελέγξει αυστηρά και ενδελεχώς, θα υποστεί τις συνέπειες παράβασης καθήκοντος κλπ κλπ. Ο ΣτΔΕ ενεργεί με διαταγή εισαγγελέως, πρέπει να παραδώσει στον εισαγγελέα αυτά που του ζητάει. Εσείς αρνείστε πεισματικά να δεχτείτε την παράνομη ύπαρξη σας και τώρα πλέον έρχεται η τιμωρία. Την τιμωρία και τις ποινές δεν θα σας τη δώσει κάποιος ΣτΔΕ αλλά η ελληνική δικαιοσύνη.

Εσείς λειτουργώντας σαν συμμορία όλα αυτά τα χρόνια, είχατε μάθει να πιάνετε τον έναν γνωστό, να πληρώνετε τον άγνωστο και να κάνετε το μαύρο-άσπρο.

Φροντίσατε, κινούμενοι με την παλιά σας παραβατική συμπεριφορά, να αγνοείτε τους πάντες. 

Ο κ. Μαρλαντης άνοιξε την υπόθεση σας κι επειδή κρίθηκε σοβαρή, ο εισαγγελέας την παρέπεμψε στο αμέσως επόμενο όργανο του τον ΣτΔΕ που δυστυχώς για εσάς είναι ο κ.Ποθουλακης.

Για όσους παρακολουθούν τα γεγονότα (γιατί οι υπόλοιποι ως ανυποψίαστοι, ενδεχομένως θεωρήσουν ότι τα δημοσιεύματα αφορούν κάποιο εγκληματία), είναι η γνωστή πλέον στάση του Συμπαραστάτη στην υπόθεση ελέγχου κακοδιοίκησης ή μη όσον αφορά μια επιχορήγηση του Δήμου Σ-Α προς την Ομοσπονδία Συλλόγων Αρτέμιδος – Σπάτων το 2016.

Ως φαίνεται δεν έχει γίνει ακόμα κανονικός οικονομικός απολογισμός που να έχει κατατεθεί στην αρμόδια οικονομική δημοτική υπηρεσία, με παραστατικά –και όχι απλές καταστάσεις δαπανών– που από το νόμο επιβάλλεται να έχουν ημερομηνία εντός του 2016 και έπρεπε να είχαν υποβληθεί σύμφωνα με τον νόμο έως το τέλος Φεβρουαρίου 2018, κλπ.

Επιπλέον και ο ΣτΔΕ έχει ζητήσει με έγγραφό του από 23.2.2018 και άλλα έγγραφά του σχετικά με την Ομοσπονδία και τα στοιχεία της υπόθεσης (χωρίς να έχει πάρει θέση). Μάλιστα έχει προσφύγει και στον εισαγγελέα. (Δείτε αναλυτικά:

Επιβαλλόμενη Ενημέρωση από τον Συμπαραστάτη για την Ομοσπονδία, ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ - Όταν λίγοι παρασύρουν τους πολλούς..., ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ - Όταν λίγοι παρασύρουν τους πολλούς... και ΣτΔΕ ΣΠΑΤΩΝ, ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ - ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ).

Παρόλα αυτά η Ομοσπονδία δεν ανταποκρίθηκε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να το αρνητικό για την Ομοσπονδία έγγραφο της αρμόδιας Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Σ-Α (Δείτε το: Καταπέλτης ο Συμπαραστάτης για την Ομοσπονδία Συλλόγων Δήμου Σ-Α).

Η ηγεσία της Ομοσπονδίας, προκατειλημμένα και εσφαλμένα, το «χρεώνει» στον Συμπαραστάτη, από τον οποίο φαίνεται ότι θα επιθυμούσε -για αδιευκρίνιστους λόγους- κατ' εξαίρεση, στάση συγκάλυψης και όχι αναζήτηση στοιχείων και έλεγχο των δημοτικών υπηρεσιών για κακοδιοίκηση, έχοντας από 20.3.2018 ενημερώσει γραπτώς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων - Αρτέμιδος.

Ιδού λοιπόν τι απαντάει επικαλούμενος τον νόμο, ο Συμπαραστάτης, στις κυρίες όπως λέει της Ομοσπονδίας, τις οποίες φαίνεται να εγκαλεί λέγοντας ότι «εκείνες διακαώς θα τον ήθελαν προφανώς άβουλο και αναρμόδιο σε κάθε περίπτωση» και καλεί «κάθε ενδιαφερόμενο δημότη να απευθύνεται σ’ αυτόν για έγκυρες κατά νόμο απαντήσεις, σε θέματα όπως και το αναφερόμενο»

"Σίσυφος"

Χ. ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ:

{Επειδή όπως διαβάζω κάποιες κυρίες (αν και υπηρετούν στο Ελληνικό Δημόσιο ή σήμερα είναι συνταξιούχοι του δημοσίου) προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, γράφουν ή συμφωνούν με ανακοινώσεις που διαστρεβλώνουν βασικούς κανόνες της δημόσιας διαχείρισης, ο ΣτΔΕ (που εν προκειμένω ελέγχει διαμεσολαβητικά την κακοδιοίκηση του Δήμου και εκείνους που εμπλέκονται στην κάθε περίπτωση), τις καλεί να διαβάσουν προσεκτικά τα άρθρα 54 και 56 του Ν. 2362/1995 (ο νόμος έχει τροποποιηθεί αλλά οι διατάξεις αυτές παραμένουν έως σήμερα στις νεότερες εκδόσεις)

Για παράδειγμα :

1. Στην § 1 του άρθρου 54 διαβάζουμε: «Δημόσιος υπόλογος είναι όποιος διαχειρίζεται, έστω και χωρίς νόμιμη εξουσιοδότηση, χρήματα, αξίες ή υλικό που ανήκουν στο Δημόσιο ή σε ΝΠΔΔ…….» (Πιστεύω να γνωρίζουν ότι ο Δήμος υπάγεται στο δημόσιο λογιστικό, κλπ)

2. Στην § 3 του ιδίου άρθρου αναφέρεται: «Οι δημόσιοι υπόλογοι υπάγονται στον έλεγχο και εποπτεία:

β) Του οικείου Διατάκτη

γ) ...Κατά τον έλεγχο και εποπτεία των υπολόγων...εφαρμόζονται οι διατάξεις περί Οικονομικής Επιθεωρήσεως του Υπουργείου Οικονομικών (βλέπετε σήμερα την Υπηρεσία Εκτάκτων & Ειδικών Ελέγχων).

3. Ο «οικείος Διατάκτης» λοιπόν της επίμαχης επιχορήγησης για το 2016 (και μόνο εντός αυτού του έτους) είναι ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος (για την ακρίβεια το Δημοτικό Συμβούλιο) οπότε ο νόμος ορίζει ότι ο υπόλογος φορέας που επιχορηγήθηκε, υπάγεται -δια των διαχειριστών του- στον έλεγχό του (του Δήμου Σ-Α).

Τι λέει όμως η ανακοίνωση των δήθεν συκοφαντημένων κυριών; Λέει ευθέως και αντίθετα από τον νόμο ότι:

«Αρμόδιοι για να κρίνουν την επάρκεια και την νομιμότητα των δικαιολογητικών δεν είναι ούτε ο Δήμος ……..»!!!!!!!!!!

Ευτυχώς το γράφουν και το ομολογούν για να μην ισχυριστούν μια άλλη στιγμή ότι δεν το είπαν. Μας λένε λοιπόν ότι ο «Διατάκτης» που τους έδωσε τα χρήματα δεν είναι αρμόδιος να ελέγξει που πήγαν και πως διαχειρίστηκαν τα χρήματά του αλλά αρμόδιοι είναι μόνο οι άλλοι (Ε.Σ. κλπ). Όπως τις συμφέρει δηλαδή.

Εδώ δηλαδή οι κυρίες προβαίνουν απροκάλυπτα σε σοβαρά ατοπήματα (απευθύνομαι ατομικά γιατί οι ευθύνη των δημοσίων υπολόγων είναι ατομική, δηλαδή εν προκειμένω δεν έχει σχέση ολόκληρος ο επιχορηγηθείς φορέας, ούτε οι υπόλοιποι σύλλογοι, όπως προφανώς επιχειρούν να τους τρομοκρατήσουν και να τους στρέψουν κατά οποιουδήποτε αρμόδιου ή κατά του ΣτΔΕ). 

Ενδεχομένως δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι λέγουν και τι γράφουν, αφού φθάνουν στο σημείο να μη δέχονται ούτε τη διαμεσολάβηση του ΣτΔΕ για έλεγχο κακοδιοίκησης (που είναι αρμόδιος στο επίπεδο του Δήμου), ενώ στη συνέχεια, αφού και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου αρνήθηκε να αναγνωρίσει νομιμότητα στις ενέργειές τους (βλ. έγγραφο 9420/25.4.2018 του Δήμου Σ-Α) εφευρίσκουν δικά τους αυθαίρετα προσκόμματα καταργώντας ουσιαστικά και τον νόμο και αντί να προσέλθουν ως ελεγχόμενες στις διαδικασίες ελέγχου με την επιβαλλόμενη σεμνότητα, μετατρέπονται επικριτές και ελεγκτές στρεφόμενες κατά του οποιουδήποτε τους ζητήσει πλήρη στοιχεία (αφού μέχρι σήμερα καταθέτουν απλές καταστάσεις και επ’ αυτών απευθυνόμενες από 5.4.2018 εγγράφως στον Δήμο Σ-Α, αναφέρουν επιλέξει:

«ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΕΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ – ΣΠΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ κο ……..»

Μετέπειτα και προφανώς κατόπιν της έγγραφης αντίδρασης της δημοτικής υπηρεσίας επί της ανωτέρω «παραγγελίας», επανήλθαν λέγοντας τώρα «έχουμε ζητήσει από την Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου να μας χορηγήσει ΒΕΒΑΙΩΣΗ κατάθεσης των ανωτέρω εγγράφων».

Ως γνωστό όμως η βεβαίωση κατάθεσης δεν είναι το καλώς έχειν.

[Περί του ανωτέρω πάντως περιεχομένου της από 5.4.2018 αίτησής τους πληροφορηθήκαμε από το με ημερομηνία 25.4.2018 έγγραφο της Δημοτικής Υπηρεσίας, η οποία πληροφορεί για «την κατάθεση απλής κατάστασης φερόμενων δαπανών εκδηλώσεων οικονομικών ετών 2016 – 2017» (δηλαδή μόνες τους ομολογούν «ανοίκειες» πληρωμές – δαπάνες; και μετά θα τους φταίει ο ΣτΔΕ ή οποιοσδήποτε άλλος θα το αντιληφθεί;)].

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, η διοίκηση όμως έχει συνέχεια και οι προβλεπόμενες ελεγκτικές πράξεις επιβάλλεται να ολοκληρωθούν με νηφαλιότητα, σε κάθε περίπτωση - υπόθεση και προς κάθε κατεύθυνση, όσο κι αν δεν αρέσει στις ελεγχόμενες κυρίες ή οποιονδήποτε άλλον, όσο κι αν ο ΣτΔΕ γίνεται δυσάρεστος, ενεργώντας τις οφειλόμενες ενέργειές του και έχοντάς τους ζητήσει με 3 έγγραφά του τις απόψεις και τα πλήρη στοιχεία τους (έγγραφα του ΣτΔΕ που παραμένουν αναπάντητα, σε αντίθεση με τον Δήμο και την Περιφέρεια που έχουν ανταποκριθεί και για το λόγο αυτό έχουν καταγγείλει την δεύτερη !!).

 Ο νόμος όμως ισχύει για όλους και σ’ αυτήν την κατεύθυνση, με σεβασμό των ελεγκτικών κανόνων, πρέπει να κινούμαστε όλοι και πρώτοι από όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο ασχολούνται με τα κοινά, ιδίως όταν πρόκειται για δημόσιο ή κοινωνικό χρήμα. 

Είναι περίεργο ότι ενώ ο ΣτΔΕ δεν έχει τοποθετηθεί επί ειδικών ζητημάτων της υπόθεσης, ούτε έχει εκδώσει ακόμα πρόταση – έκθεσή του, δέχεται από καιρό τώρα προκαταβολικές επιθέσεις εκ της ομάδας των υπευθύνων κυριών, επειδή απλά κάνει τη δουλειά του, ενώ εκείνες διακαώς θα τον ήθελαν προφανώς άβουλο και αναρμόδιο σε κάθε περίπτωση, εκτός κι αν (ως φαίνεται) θα επρόκειτο για κάτι που του ……. εγκρίνουν. Δυστυχώς αυτή φαίνεται να είναι η αντίληψή τους, ενδεχομένως έτσι έχουν συνηθίσει.

Αυτά επί του παρόντος και θα συνιστούσα σε κάθε ενδιαφερόμενο δημότη να απευθύνεται στον Συμπαραστάτη για έγκυρες κατά νόμο απαντήσεις σε θέματα όπως και το αναφερόμενο}

Με τιμή

Ο ΣτΔΕ

Χ. Ποθουλάκης
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ