2012-06-03 18:00:13
Φωτογραφία για 2 Έλληνες της Γερμανίας θα στείλουν με ποδήλατα μήνυμα αισιοδοξίας!
Δύο ομογενείς της Γερμανίας, ο Νίκος Ράδης και ο Βασίλης Κιρτζάκης, ετοιμάζονται για ένα συμβολικό ταξίδι, με το οποίο θέλουν να στείλουν στους συμπατριώτες του μήνυμα αισιοδοξίας και σύμπνοιας. Θα κάνουν τη διαδρομή Γερμανία-Ελλάδα με ποδήλατα βουνού. Με αφετηρία τη Στουτγκάρδη στις 7 Ιουλίου και τερματισμό, μετά από 15 ημέρες την Ακρόπολη, μέσω Ηγουμενίτσας.

Δεν είναι επαγγελματίες ποδηλάτες, δεν είναι καν αθλητές, είναι απλώς δύο ανήσυχοι τριαντάρηδες,

που επιμένουν στο συμβολικό νόημα του ταξιδιού: «Αυτό που θέλουμε να δείξουμε, τόσο στους Ελληνες όσο και στους Γερμανούς, είναι ότι η αλήθεια δεν διαφέρει από αυτά που προβάλλουν τα ΜΜΕ. Υπερβάλλουν οι Γερμανοί, υπερβάλλουν και οι Ελληνες. Το δικό μας μήνυμα είναι ότι εάν ο Ελληνας θέλει, ακόμη και σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, μπορεί να τα καταφέρει παντού. Ακριβώς όπως αυτό που θα αποτολμήσουμε εμείς: Δεν έχουμε κάνει ποτέ αυτό το ταξίδι, χρησιμοποιούμε όμως το πιο απλό μεταφορικό μέσον, το ποδήλατο και διασχίζουμε τις Άλπεις με σκοπό να φτάσουμε στην αγαπημένη πατρίδα».


Και προσθέτουν: "Θα περάσουμε από τις Άλπεις στα σύνορα Αυστρίας-Ιταλίας, καθώς τον Ιούλιο οι θερμοκρασίες είναι αρκετά πιο υψηλές και το χιόνι έχει υποχωρήσει. Περισσότερο μας ανησυχεί το ελληνικό κομμάτι της διαδρομής, αφού δηλαδή περάσουμε με το φέρι από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα, εξαιτίας της ζέστης, αλλά και των αδέσποτων σκυλιών, καθώς σκοπεύουμε να κινηθούμε αρκετά εκτός δρόμου. Στις Άλπεις κυκλοφορούν πολλοί ποδηλάτες, οπότε τα πράγματα είναι οργανωμένα, θα βρεις βοήθεια σε κάτι απρόοπτο που μπορεί να προκύψει, δεν θα νιώθουμε εντελώς μόνοι στο άγνωστο».

[katoci.com]

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ