2018-06-24 21:38:17
Φωτογραφία για Σχέσεις: Πώς να μην γίνετε η μαμά του!
Είναι πολύ όμορφο να θέλετε ο σύντροφός σας να δείχνει πάντα «στα καλύτερά του» είτε αυτό σημαίνει να τον βοηθάτε με τα ρούχα του, είτε με την καθαριότητά είτε με οτιδήποτε άλλο εσείς θεωρείτε ότι ο αντρούλης σας χρειάζεται. Έχετε σκεφτεί όμως ποτέ ότι αρχίζετε να μοιάζετε επικίνδυνα με…τη μαμά του;

Οι γυναίκες όπως και να το κάνουμε είμαστε από τη φύση μας «μαμάδες» αλλά και τελειομανείς επομένως συχνά θεωρούμε υποχρέωσή μας να συμμορφώσουμε τον αγαπημένο μας στα μικρά του ατοπήματα!

Διαβάστε μερικά από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε οι γυναίκες και μεταμορφώνουμε το σύντροφό μας σε παιδάκι!

Δεν είστε η προσωπική του καθαρίστρια

Μπορεί ο άντρας σας να είναι ακατάστατος και αυτό να δημιουργεί ένα μικρό χάος μέσα στο σπίτι σας, όμως το να του μαζεύετε εκείνο το παντελόνι που αφήνει κάθε φορά πάνω στη καρέκλα ή να πετάτε τα σκουπίδια που είχε πει από προχθές πως θα βγάλει δεν λύνει το πρόβλημά σας. «Επειδή ο άντρας σας συμπεριφέρεται σαν παιδί δεν σημαίνει ότι και εσείς πρέπει να συμπεριφέρεστε σαν να είστε μητέρα του» αναφέρει ο Charles Orlando, συγγραφέας του βιβλίου The Problem with Women… Is Men.


Αφήστε τα «πρέπει» και τα «μη»

Εάν θεωρείτε ότι είναι δουλεία σας να αναθρέψετε τον αγαπημένο σας και να του μάθετε τι πρέπει και τι όχι, τότε ό,τι και να του πείτε θα ακουστεί σίγουρα σαν να είστε η μαμά του! Όταν σταματήσετε να πιστεύετε ότι είναι αυτή η υποχρέωσή σας η φωνή σας θα αρχίσει να γίνετε πιο φιλική και ο άντρας σας πιο δεκτικός σε ό,τι έχετε να του πείτε.

Αποφύγετε την κριτική!

Σε κανέναν άνθρωπο δεν αρέσει να ακούει πόσο λάθος είναι κάτι που κάνει ή πόσο άσχημο είναι κάτι που φοράει, ιδιαίτερα όταν αυτός ο κάποιος είναι ο σύντροφος που έχετε επιλέξει. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί ένας γάμος είναι να αποφεύγετε η κριτική. Αντίθετα προσπαθήστε να του κάνετε κομπλιμέντα και να δείχνετε πόσο χαρούμενη είστε όταν κάνει κάτι που σας αρέσει.

«Διατάξτε μαμά!»

Δεν αμφιβάλουμε ότι μια γυναίκα και ιδιαίτερα μια μητέρα έχει πολλές υποχρεώσεις στο καρνέ της με αποτέλεσμα συχνά να αναζητά βοήθεια από τον αγαπημένο της, όμως ο τρόπος που θα ζητήσετε κάτι έχει μεγάλη σημασία. Μην δίνεται εντολές καθώς ο αυταρχικός τόνος της φωνής μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει! Ακόμη και αν βλέπετε ότι ο σύζυγός σας ακολουθεί όλα όσα του ζητάτε αυτό δεν σημαίνει ότι του αρέσει. Επιπλέον, οι συνεχείς εντολές μπορούν να οδηγήσουν τον άντρα σας στο να χάσει το ερωτικό του ενδιαφέρον για εσάς καθώς έχει αρχίσει να σας βλέπει σαν τη μητέρα του. Ένας αποτελεσματικός τρόπος να ζητήσετε κάτι χωρίς να ακουστεί σαν εντολή είναι να το θέσετε σε μορφή ερώτησης, για παράδειγμα «Αγάπη μου ο υπολογιστής έχει χαλάσει, θα μπορούσες να τον πάς εσύ στον τεχνικό ή μήπως θέλεις να το κάνω εγώ;». Πέρα του ότι η μέθοδος αυτή σας απαλλάσσει από το ρόλο του αφεντικού, είναι και ένας ωραίος τρόπος να λειτουργήσετε σαν ομάδα.

Μην του προσφέρετε τα πάντα απλόχερα

Το να κακομαθαίνετε τον αγαπημένο σας μια στο τόσο είναι λογικό και επιθυμητό! Όμως οι υπερβολές πρέπει να αποφεύγονται. «Αν δεν συμπεριφέρεστε στον σύντροφό σας σαν να είναι ενήλικας τότε δεν πρόκειται να λειτουργήσει σαν να είναι» λέει ο Todd Valentine σύμβουλος σχέσεων. Μπορεί να θεωρείτε ότι του προσφέρετε όλα όσα επιθυμεί, όμως στη πραγματικότητα αυτό που αναζητά είναι μια γυναίκα που να τον σέβεται και για την οποία πρέπει να προσπαθεί. Με το να τον κακομαθαίνετε δεν κάνετε τίποτα άλλο λοιπόν από το να του στερείται αυτό που επιθυμεί πραγματικά.

Το πρόγραμμά του είναι δική του ευθύνη!

Συχνά έχουμε την εντύπωση ότι ο άντρας μας τα αφήνει όλα τελευταία στιγμή και ότι αν δεν ήμασταν εμείς δεν θα μπορούσε να προγραμματίσει τίποτα. Η αλήθεια είναι όμως πως όπως μπορούσε πριν σας γνωρίσει έτσι μπορεί και τώρα, αρκεί να τον αφήσετε λίγο ελεύθερο. Επιπλέον, μην κανονίζετε το πρόγραμμά του χωρίς πρώτα να  ρωτήσετε. Ακόμη και αν είναι για ένα φαγητό με εκείνο το ζευγάρι φίλων σας «που συμπαθεί πολύ» είναι πολύ σημαντικό να έχει και εκείνος μερίδιο λόγου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ