2018-06-28 16:26:43
Φωτογραφία για Κλείνουν τον σταθμό καθαριότητας, ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου
«Απαράδεκτη, εγκληματική, σκανδαλώδης απόφαση», «παρέμβαση υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων, εις βάρος της υγείας των πολιτών», «ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για ολόκληρη την Τοπική

Αυτοδιοίκηση», «προσχεδιασμένο έγκλημα με ευθύνη της Πολιτείας».

Ετσι χαρακτήρισαν οι ομιλητές την απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για άμεση ολική κατεδάφιση των δημοτικών εγκαταστάσεων καθαριότητας του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Οι οξείς χαρακτηρισμοί δεν ακούστηκαν μόνο από τον δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Αρη Βασιλόπουλο, αλλά και από δημάρχους από όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής, όπως ο Ηρακλής Γκότσης από τον όμορο Δήμο της Νέας Ιωνίας, ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, η αντιδήμαρχος Κερατσινίου Γιώτα Περδίκη, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γ. Σταθόπουλος.

Την αλληλεγγύη τους δήλωσαν επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων από το Μαρούσι, τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, αλλά και ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.


Η συνεργάτιδα του δήμου, χημικός μηχανικός, Δέσποινα Σπανούδη παρουσίασε το ιστορικό των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί εδώ και 4 χρόνια η δημοτική αρχή για τη νόμιμη μετεγκατάσταση του σταθμού καθαριότητας. Ο σταθμός, που λειτουργεί εντός του Αλσους Φιλαδέλφειας από το 1980, έχει χαρακτηριστεί αυθαίρετος από το 1995.

Μόλις τώρα, μετά από χρόνια γραφειοκρατικά προσκόμματα, βρέθηκε νέος χώρος, ενώ έχει δρομολογηθεί χρονοδιάγραμμα μεταφοράς των υποδομών, το οποίο όμως είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από 5-6 μήνες.

Σύνηθες πρόβλημα

Οπως τονίστηκε, ανάλογα προβλήματα με εγκαταστάσεις καθαριότητας που δεν έχουν νόμιμη άδεια έχουν οι περισσότεροι δήμοι, εξαιτίας χρόνιων κενών του νόμου.

Ολοι επισήμαναν το οξύμωρο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να σπεύδει να ικανοποιήσει την αίτηση ενός ιδιώτη, στη συγκεκριμένη περίπτωση της «Δικέφαλος Α.Ε.», εις βάρος μιας δημόσιας κοινωφελούς υποδομής, τη στιγμή που εκκρεμούν εδώ και χρόνια πάνω από 800 αποφάσεις κατεδάφισης ιδιωτικών αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και δημόσιους χώρους.

«Να μη γίνει το ίδιο λάθος που έγινε με τις παιδικές χαρές» είπε ο δήμαρχος Περάματος, καλώντας τους θεσμούς της κεντρικής εξουσίας και ονομαστικά τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη να παρέμβει ώστε να αποτραπεί η εκβιαστική κατεδάφιση ώς τις 5 Ιουλίου.

Σε αεροφωτογραφίες που προβλήθηκαν αποδεικνύεται ότι οι εγκαταστάσεις καθαριότητας, που έχουν ήδη κατεδαφιστεί μερικώς, βρίσκονται εκτός του εργοταξίου του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται θεσμική και ουσιαστική στήριξη και όχι παρεμβάσεις υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων που απειλούν τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών» ήταν η βασική θέση του δημάρχου Αρη Βασιλόπουλου, ζητώντας πίστωση χρόνου ώστε να μην προκληθεί «υγειονομική ασφυξία μέσα στο καλοκαίρι» σε μια περιοχή που παράγει 50 τόνους σκουπίδια καθημερινά, φιλοξενώντας χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Αθήνα και δεκάδες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ