2018-06-28 18:43:51
Φωτογραφία για ΕΠΑΦΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Μς ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΛΚ
Στη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη σύνοδο συζητήθηκαν εκτενώς οι επόμενες κινήσεις της Ε.Ε. στο προσφυγικό.

Προηγουμένως, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ, με τον οποίο συζήτησαν την πορεία της Ε.Ε. προς το Brexit καθώς και θέματα διμερούς συνεργασίας των κομμάτων που ηγούνται στο πλαίσιο του ΕΛΚ.

Στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνάντησε επίσης τον Πρόεδρο των Γάλλων Ρεπουμπλικάνων, Λορέν Βοκιέ.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε, επίσης, ολιγόλεπτη συνάντηση με τον ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος και τον έχει προσκαλέσει στις 15 Ιουλίου στη Βιέννη, όπου διοργανώνει συνάντηση υψηλού επιπέδου με ηγέτες του ΕΛΚ, στο πλαίσιο της αυστριακής προεδρίας.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι η Ελλάδα «έχει δοκιμαστεί πολύ κι έχει τραυματιστεί από την προσφυγική κρίση
. Σήμερα η συζήτηση θα πρέπει να είναι για το πώς περισσότεροι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ελλάδα στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος μετεγκατάστασης στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κι όχι για το πώς κάποιοι άλλοι θα επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα μας».

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναξιόπιστο συνομιλητή όταν μιλά για το προσφυγικό.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ