2012-06-04 08:26:32
Φωτογραφία για Φωτιές στο ΠΑΣΟΚ από ένα tweet του Βενιζέλου
του Βασίλη Σκουρή

Φωτιά ανάβει στο ΠΑΣΟΚ ένα tweet που ανέβασε το Σάββατο ο Ευάγγελος Βενιζέλος: «Δεν μπορεί τα στελέχη μας να  είναι συνομήλικοι ή και μεγαλύτεροι από μένα. Όταν στάθηκα δίπλα στον Α. Παπανδρέου ήμουν 30 χρονών».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με τον τρόπο αυτό, έθεσε ευθέως θέμα κορυφαίων στελεχών, που στην πλειοψηφία τους αν όχι στην ολότητά τους, είναι ηλικιακά μεγαλύτερα ή έστω συνομήλικά του.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Ευ. Βενιζέλος θέτει ευθέως θέμα υπέρβασης των κορυφαίων στελεχών, καθώς πρόσφατα είχε δηλώσει πως ο νέος Πρόεδρος του κόμματος θα είναι τριαντάχρονος γεγονός που ερμηνεύτηκε ως προειδοποίηση στον Ανδρέα Λοβέρδο, που αποτελεί τη στιγμή αυτή τον επιφανέστερο «δελφίνο» στην Ιπποκράτους.

Το tweet του Ευ. Βενιζέλου έχει προκαλέσει συζητήσεις και ταραχή μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που υπενθυμίζουν πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πριν και μετά την εκλογή του είχε υποσχεθεί συλλογική λειτουργία του κόμματος, ενώ τώρα - κυρίως μετά τις εκλογές - δρα όπως ακριβώς ο Γιώργος Παπανδρέου
. Οι περισσότεροι εξ αυτών, άλλωστε, γνωρίζουν πως μετά τις εκλογές θα επιχειρηθεί ξεκαθάρισμα λογαριασμών και ήδη ετοιμάζουν τα μαχαίρια. Προς το παρόν, πάντως, προτιμούν τη σιωπή, καθώς δεν επιθυμούν να χρεωθούν τυχόν - ακόμα πιο - αρνητικό αποτέλεσμα στις προσεχείς εκλογές.

Με τη σειρά του ο Ευ. Βενιζέλος επισπεύδει το Συνέδριο του κόμματος για αμέσως μετά τις εκλογές, προκειμένου να προχωρήσει σε «ξεκαθάρισμα» προσώπων, πολιτικών και φυσιογνωμίας. Στο πλαίσιο αυτό δεδομένη θεωρείται και η σύγκρουσή του με τον προκάτοχό του και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο ήδη «βενιζελικά» στελέχη, αλλά και ψηφοφόροι, τον αμφισβητούν στην Αχαΐα, απειλώντας να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ ώστε να μην εκλεγεί βουλευτής!

πηγή:real.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ