2012-06-04 12:21:02
Φωτογραφία για Κινεζική επένδυση 2 δισ. ευρώ στο παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας
Εκτοξεύεται στα δύο δισεκατομμύρια, από εξακόσια εκατομμύρια ευρώ που ήταν αρχικά, το ύψος της κινεζικής επένδυσης στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας.

Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι ο Κινέζος επιχειρηματίας Γιανγκ Τσι έχει ήδη εξασφαλίσει την έγκριση της κρατικής τράπεζας επενδύσεων της Κίνας.

Εξάλλου, ο υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζου ζήτησε επιτακτικά η πρώτη φάση του έργου προχωρήσει ταυτόχρονα με τη δεύτερη φάση.

Η πρώτη φάση αφορά την ανέγερση τεράστιου εμπορικού έργου προώθησης κινεζικών προϊόντων και η δεύτερη τα παρεμφερή οφέλη, δηλαδή τα εργοστάσια ελαφράς βιομηχανίας για συναρμολόγηση επίπλων, τηλεοράσεων, ίσως και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Για τα διάφορα νομικά ζητήματα, ο κ. Φλουρέντζου τόνισε ότι τα πάντα βρίσκονται υπό τον συνεχή έλεγχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που παρακολουθεί πώς εξελίσσεται η κατάσταση, ώστε να γίνουν όλες οι διαδικασίες με σωστό τρόπο.

Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι η επένδυση θα προχωρήσει, εφόσον διαπιστωθεί ότι διασφαλίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κυπριακού κράτους.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ