2012-06-04 12:47:13
Φωτογραφία για ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΕΡΕΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ
Γολγοθάς για χιλιάδες βαρέως πασχόντες, κυρίως καρκινοπαθείς, που αδυνατούν να προμηθευτούν στα δημόσια νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα από τα οποία εξαρτάται η ζωή τους.

Ευαισθησία ζήτησε από φαρμακοποιούς και προμηθευτές μέσω δήλωσής του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο και τον παρότρυνε να βρεθούν με οποιοδήποτε τρόπο χρήματα για τη χορήγηση των φαρμάκων στους ασφαλισμένους και στους βαριά και χρόνια πάσχοντες.

Τηλεφωνική επικοινωνία για το ίδιο ζήτημα είχε με τον κ. Πικραμμένο και η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ζήτησε να αντιμετωπιστεί άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες η προμήθεια των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και αυτά να διατεθούν μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Πυρά κατά ριπάς εξαπολύει από πλευράς Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Κώστας Μαρκόπουλος, λέγοντας πως «οι Έλληνες ασθενείς είναι όμηροι της κατάρρευσης του ταμείου του κράτους ελέω μνημονίου», καθώς και ότι «ο μεν κ
. Βενιζέλος σιωπά κάτω από το βάρος της ενοχής του για την κατάντια και ο κ Λοβέρδος είναι άφαντος. Ο δε κ. Σαμαράς δίνει εντολές στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό να βρει πόρους, λες και αυτός είναι υπεύθυνος και ρίχνει ευθύνες στους φαρμακοποιούς επειδή αδυνατούν πλέον να δανείζουν το κράτος». Όπως λέει ο κ. Μαρκόπουλος, Βενιζέλος, Λοβέρδος και Σαμαράς είναι «αναίσθητοι, απαράδεκτοι και κατώτεροι των περιστάσεων. Ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν στην μονομερή ενεργεία των δανειστών να στερήσουν 1 δισ. από την τελευταία δόση. Άλλο τόσο υποτελείς υπήρξαν όταν έπρεπε να φροντίσουν να μην πληρωθεί το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ πριν 15 μέρες, αν και ήξεραν την αληθινή κατάσταση στην οικονομία».

Έκκληση προς όλους τους εμπλεκομένους στο χώρο της υγείας να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή απηύθυνε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας, ο οποίος σε δηλώσεις του αναφέρει ότι ήδη έγινε η καταβολή 110 εκ. ευρώ για την πληρωμή οφειλών προς τους προμηθευτές των δημοσίων νοσοκομείων και 200 εκ. ευρώ στους φαρμακοποιούς για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των οφειλομένων του Μαρτίου 2012.

Επίσης τόνισε ότι έχουν γίνει ενέργειες και για την κάλυψη πιεστικών αναγκών συμβεβλημένων ιατρών, διαγνωστικών κέντρων, ιδιωτικών κλινικών, φυσικοθεραπευτών και άλλων και πρόσθεσε ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Από πλευράς του, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για αδυναμία της υπηρεσιακής κυβέρνησης να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις ώστε να λυθεί το θέμα. Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε, παράλληλα, τη σύγκληση σύσκεψης εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων υπό τον υπηρεσιακό υπουργό.

Δριμεία κριτική στον κ. Λοβέρδο ασκεί την ίδια ώρα με ανακοίνωσή του ο τομέας Υγείας και Πρόνοιας του ΣΥΝ, χαρακτηρίζοντάς τον «εξολοθρευτή του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και δημιουργό του καταδικασμένου σε κατάρρευση ΕΟΠΥΥ». Παράλληλα, ο ΣΥΝ καλεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση να πάρει επειγόντως μέτρα για την άμεση κάλυψη με φάρμακα των ασθενών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ