2012-06-04 16:29:04
Φωτογραφία για Πρόταση κοινωνικής οικονομικής πολιτικής του Ελληνικού Οράματος αναφορικά με την πρώτη κατοικία
από το Γραφείο Τ'ύπου

1. Άμεση έναρξη ενεργειών αλλαγής του νομικού πλαισίου που αφορά στην κατάργηση του τεκμηρίου διαβίωσης που δημιουργείται από την χρήση πρώτης κατοικίας, όταν αυτή έχει αγοραστεί με δάνειο τραπέζης, και είναι ακόμη στην διαδικασία της αποπληρωμής.

Ως γνωστόν, η αγορά κατοικίας με την χρηματοδότηση τραπέζης επιφέρει την κυριότητα στον αγοραστή, μετά το πέρας της αποπληρωμής του δανείου.

Αυτή η τακτική έχει οδηγήσει χιλιάδες Έλληνες σε παραδοχή τεκμηρίου διαβίωσης λόγω ιδιόχρησης κατοικίας που όμως δεν ανήκει στους ίδιους, αλλά στις τράπεζες χρηματοδότες. Το αποτέλεσμα είναι αντί στους φορολογούμενους αυτούς να εκπίπτει το ενοίκιο της κατοικίας τους, αντιθέτως να καλούνται να πληρώνουν και φόρο ως ιδιοκτήτες!!

Ένας τρόπος δίκαιης αντιμετώπισης του θέματος, θα ήταν η αντιμετώπιση των περιπτώσεων αυτών, με τον ίδιο τρόπο όπως και αυτές της χρονομίσθωσης (leasing), που από χρόνια έχουν θεσμοθετηθεί και ισχύουν στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στο να χρεώνεται ο Έλληνας πολίτης για δικό του, κάτι το οποίο δεν του ανήκει (ακόμη), και να καλείται να πληρώνει στο κράτος φόρους ως μη όφειλε.

2. Άμεση καταχώρηση της σχετικής νομολογίας στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (www.gsis.gr), που αφορά στην δημιουργία όλων των τεκμηρίων διαβίωσης που βαρύνουν όλους τους φορολογούμενους στην Ελλάδα.

Η κίνηση αυτή πρέπει να γίνει με γνώμονα την διαφάνεια και την πλήρη και ορθή ενημέρωση του Έλληνα φορολογούμενου.

Σε αντίθετη περίπτωση όλα τα τεκμήρια που θεσπίζονται με αδιαφανείς και μυστικούς τρόπους, είναι μαχητά έναντι των Ελληνικών δικαστηρίων, πράγμα που δεν ωφελεί ούτε το κράτος, ούτε τους φορολογούμενους.

Σε ένα κράτος διαφάνειας, είναι ανεπίτρεπτο οι πολίτες του να μην ξέρουν τι πληρώνουν!

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ θα καταθέσει πρόταση νόμου για την εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΙΜΟΙ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ