2012-06-04 16:24:03
Φωτογραφία για ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ HSBC ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ!
Προετοιμασίες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη κάνει η βρετανική τράπεζα HSBC η οποία πραγματοποιεί τεστ στα ΑΤΜ της, για να διαπιστώσει εάν μπορούν να δώσουν δραχμές!

Όπως έγραψαν οι βρετανικοί Times, πρόκειται για το πιο ξεκάθαρο «μήνυμα» ότι ο διεθνής χρηματοπιστωτικός τομέας πιστεύει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της επιστροφής στη δραχμή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, η HSBC εξετάζει εάν τα μηχανήματα ανάληψης στην Ελλάδα μπορούν να ανταποκριθούν τεχνικά -δηλαδή να «βγάλουν» δραχμές όσον αφορά στο μέγεθος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά-, σε περίπτωση που η χώρα επιστρέψει στη δραχμή.

Εκπρόσωπος της βρετανικής τράπεζας δήλωσε μάλιστα στην εφημερίδα ότι, «όπως όλες οι τράπεζες, έχουμε συνεργαστεί με τις αρχές για την προετοιμασία σε πολλαπλά επίπεδα για την περίπτωση χρεοκοπίας, εξόδου από το ευρώ ή οποιουδήποτε άλλου ενδεχομένου».

Σημειώνεται ότι η Βρετανία, τόσο σε επίπεδο δημοσίων λειτουργών όσο και ιδιωτικών επιχειρήσεων, έχει αναφερθεί επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, επισημαίνοντας κάθε φορά ότι γίνεται προετοιμασία για μια τέτοια περίπτωση. 

apospasma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μάχη στην Κύπρο για Αλωνεύτη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μάχη στην Κύπρο για Αλωνεύτη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ