2012-06-04 16:56:02
Φωτογραφία για Οριακή πτώση των ασφαλίστρων στην Ευρώπη το 2011
Η αβεβαιότητας των καταναλωτών επιβραδύνει την ανάπτυξη των ασφαλίστρων, αλλά οι επενδύσεις παραμείνουν ισχυρές επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιριών Insurance Europe (πρώην CEA).

Συμφώνα με ανακοίνωση, τα νέα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν για το 2011 για την παραγωγή ασφαλίστρων στην Ευρώπη δείχνουν ότι τα συνολικά ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των ασφαλιστικών εταιριών στην Ευρώπη μειώθηκαν ελαφρώς κατά 1,5% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες από € 1 102bn σε € 1 089bn το 2011.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, η διευθυντής Ασφάλισης της Ιnsurance Europe Michaela Koller, δήλωσε: “Βλέποντας στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, είναι εντυπωσιακό ότι τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού ασφαλιστικού κλάδου έχουν παραμείνει σταθερά, αντανακλώντας τη σημαντική συμβολή των ασφαλιστών στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. ”


Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για την ευρωπαϊκή ασφαλιστική βιομηχανία δείχνουν ότι η ελαφρά μείωση της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων οφείλεται στη μείωση των ασφαλίστρων ζωής, που αποτελούν το 60% του συνόλου.

Τα ασφάλιστρα ζωής μειώθηκαν κατά 4% σε € 650bn οφείλεται κυρίως στη μείωση των νέων, ιδιαίτερα ενιαίου ασφαλίστρου, των επιχειρήσεων που είναι πιο πιθανόν να οφείλεται σε μεγαλύτερη εστίαση των καταναλωτών στα βραχυπρόθεσμα αποταμιευτικά προϊόντα, ως αποτέλεσμα της αβέβαιης επενδυτικού κλίματος.

Τα ασφάλιστρα εκτός του κλάδου ζωής, εν τω μεταξύ, αυξήθηκαν σχεδόν κατά 3% σε € 439bn ως αποτέλεσμα της αύξησης του 3,5% στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 30% όλων των εκτός της ζωής ασφάλιστρα σε € 128bn.

Παρά τη μικρή μείωση στα συνολικά ασφάλιστρα, το σύνολο του ενεργητικού στις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές αυξήθηκε κατά 2% στα € 7 682bn από € 7 507bn το 2010, παρόλο που η αύξηση ήταν μικρότερη από την αύξηση 6% που σημειώθηκε το προηγούμενο έτος.

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ