2018-07-19 15:51:16
Φωτογραφία για Αυτό το κοσμοπολίτικο νησί επιβάλλει πρόστιμο σε όποιον κάνει topless!
Κι όμως! Υπάρχει ένα κοσμοπολίτικο νησί που επιβάλλει πρόστιμο σε όποιον κάνει topless Πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, δεν τα λες και λίγα Σχεδιάζεις να κάνεις ένα ταξίδι στη Μαγιόρκα της Ισπανίας; Καλύτερα να πάρεις μαζί σου λιγότερα αποκαλυπτικά ρούχα και σίγουρα το μαγιό σου. Γιατί αυτό είναι το νησί που επιβάλλει πρόστιμο σε όποιον κάνει topless!

Οι Αρχές της πρωτεύουσας του νησιού, της Πάλμα, ξεκινάνε πόλεμο εναντίον του «τουρισμού της υπερβολής», ρίχνοντας ποινές σε όσους πίνουν πολύ, κάνουν δημόσια σεξ, κυκλοφορούν γυμνοί και έχουν μια αντικοινωνική συμπεριφορά.

Με όπλο τους μια νέα λίστα κανόνων και ρυθμίσεων οι τουρίστες θα ενθαρρύνονται να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα, αλλιώς θα έρθουν αντιμέτωποι με βαριές ποινές.

«Αυτές οι νέες διατάξεις του νόμου δεν θα δώσουν λύση σε όλα τα προβλήματα αλλά έτσι θα δοθούν στην αστυνομία κάποια εργαλεία που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν», αναφέρει η Angelica Pastor, σύμβουλος ασφαλείας της Πάλμα. Συνεχίζει λέγοντας «ευελπιστώ ότι αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της πόλης έτσι ώστε να συνυπάρξουμε καλύτερα στις κυριότερες περιοχές αναψυχής».


Τα νέα μέτρα λήφθηκαν λόγω των πολλών παραπόνων που έκαναν οι ντόπιοι για την συμπεριφορά που έχουν οι επισκέπτες. Βέβαια, ο τουρισμός είναι η βασική πηγή εσόδων για την περιοχή.

Οι ποινές αυτές έρχονται σε μια περίοδο όπου οι αρνητικές επιδράσεις του μαζικού τουρισμού έχουν έρθει στο προσκήνιο για όλον τον κόσμο, από το Μάτσου Πίτσου έως την Βενετία στην Ιταλία.

Οι υπερβολές των τουριστών

Όταν τελικά θα εγκριθούν, μετά το καλοκαίρι του 2018, οι νόμοι θα δώσουν στην αστυνομία την δυνατότητα να ελέγχουν καλύτερα το νησί.

Όποιος θα συλληφθεί να τριγυρίζει topless μπορεί να πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. Οι άνθρωποι που κάνουν σεξ στον δρόμο ή προβάλλουν σκηνές σεξουαλικού περιεχομένου δημόσια θα τους επιβάλλονται επίσης, πρόστιμα.

Δεν θα επιτρέπεται ακόμα οι τουρίστες να πέφτουν από το μπαλκόνι του δωματίου μέσα στην πισίνα του ξενοδοχείου και ούτε να πουλάνε ήλιον που κάνει πιο αστεία την φωνή.

Οι νόμοι βέβαια θα στοχεύουν και τους ντόπιους, οι οποίοι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους εναντίον των τουριστών!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ