2012-06-04 20:14:40
Φωτογραφία για Αυξήθηκαν οι αιτήσεις για ρουσφέτια στο στρατό...λόγω κρίσης!!!
Η στρατιωτική θητεία πλέον κοστίζει ακριβά στην ελληνική οικογένεια και όλοι κάνουν προσπάθειες για να περιορίσουν τα έξοδα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όσοι φεύγουν για να υπηρετήσουν στην Κύπρο. Μέχρι πρότινος έβαζαν «λυτούς και δεμένους» για να μην τους στείλουν, με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός.

Τώρα; Οι «προσφορές» για θητεία στην Κύπρο είναι πολλές, μάλιστα αρκετοί βάζουν και μέσον για να πάνε!

Ισχυρό δέλεαρ αποτελεί το μηνιάτικο των 500 ευρώ. Μέρος από αυτό κάποιοι στέλνουν στους γονείς τους για να βγάλουν το μήνα!

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και τα ρουσφέτια ή αλλιώς «κοινωνικά αιτήματα», που πλέον ζητούν οι γονείς.

Μια μετάθεση κοντά στο σπίτι, όχι για να περάσει καλά ο γιος τους, αλλά για να είναι λιγότερα τα έξοδα της οικογένειας ή να μπορέσει να κάνει ένα μεροκάματο για να βοηθήσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.


Αλλά και στους κόλπους των στελεχών συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Πολλοί είναι όσοι ζητούν να πάρουν μετάθεση εκτός της Αθήνας και των μεγάλων αστικών κέντρων για να περιορίσουν τα έξοδά τους.

Στο στόχαστρο, βέβαια, είναι όπως πάντα οι «καλές» μεταθέσεις σε θέσεις του εξωτερικού, που συνοδεύονται από καλούς μισθούς.

Και το «πάγωμα» των μεταθέσεων λόγω εκλογών ήρθε ως χαριστική βολή για το στρατιωτικό προσωπικό, που πλέον δεν μπορεί στοιχειωδώς να προγραμματίσει για τη μετακόμισή του ή την εγγραφή των παιδιών στα σχολεία.

Το βέβαιο είναι ότι η οικονομική δυσπραγία έχει συνέπειες, όχι μόνο στον περιορισμό των δαπανών για τη συντήρηση των μέσων στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και στην καθημερινότητα του στρατιωτικού προσωπικού.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μνημόνιο και για την Κύπρο;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μνημόνιο και για την Κύπρο;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ