2012-06-04 22:45:45
Φωτογραφία για Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στη Συρία
Εκπρόσωπος των σύρων αντικαθεστωτικών δήλωσε σήμερα ότι οι αντάρτες δεν δεσμεύονται πλέον από το ειρηνευτικό σχέδιο Ανάν και πραγματοποιούν επιθέσεις από την Παρασκευή εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων για να «προστατευτεί ο λαός μας».

«Αποφασίσαμε να μην δεσμευόμαστε πλέον από την εκεχειρία», είπε ο ταγματάρχης Σάμι αλ-Κούρντι. Ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού συμβουλίου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού αναφερόταν στην προθεσμία της Παρασκευής που είχε δοθεί από τους αντικαθεστωτικούς στον Ασαντ για να σταματήσει τη βία αλλιώς θα υποστεί τις συνέπειες.

Οι αντάρτες δήλωσαν ότι στο εξής δεν τηρούν την εκεχειρία που προβλέπει το σχέδιο Ανάν και ζητούν η αποστολή του ΟΗΕ που έχει αναπτυχθεί στη Συρία να μετατραπεί σε ειρηνευτική αποστολή ή η διεθνής κοινότητα να αποφασίσει την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ή μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, προκειμένου ο Ασαντ να φύγει από την εξουσία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, εκ των οποίων επτά άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα σε σφοδρές μάχες που ξέσπασαν νωρίς το πρωί μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών στην βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ