2012-06-04 22:57:37
Φωτογραφία για Μέρκελ και Μπαρόζο θα πιέσουν για μια τραπεζική ένωση
Σχετική ανάρτηση: Το πλέον ...απίθανο σενάριο!

Με την ευρωζώνη να διαλύεται σιγά σιγά και να αποδομείται, συναντήθηκε η αμετακίνητη Μέρκελ με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, προκειμένου να εξετάσουν προς τα ποιά κατεύθυνση οδεύουν οι εξελίξεις στην Ευρώπη. Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη, ενώ ο κ. Μπαρόζο δεσμεύτηκε να πιέσει στη Σύνοδο Κορυφή προς την κατεύθυνση μιας τραπεζικής ένωσης. Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, το Βερολίνο εξακολουθεί να παραμένει άκαμπτο και αυτό φάνηκε και από τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης ο οποίος δήλωσε ότι η εισαγωγή ευρωομολόγων θα εξεταστεί από το Βερολίνο μόνο ύστερα από "πολλά χρόνια". 

Τα ευρωομόλογα "θα εξεταστούν στο τέλος μιας διαδικασίας πολιτικής ολοκλήρωσης στην Ευρώπη", τόνισε ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. 

Διαβάστε περισσότερα "Αυτό που μπορεί να εξεταστεί είναι αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που επιτρέπουν την πρόβλεψη ευρωομολόγων στο τέλος της διαδικασίας αυτής", είπε προσθέτοντας: "Μιλάμε για πολλά χρόνια", αργότερα. Να σημειωθεί ότι ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ το έχει ήδη ζητήσει επισήμως την έκδοση ευρωομολόγου, κάτι με το οποίο συμφωνούν αρκετές χώρες και κυρίως εκείνες που βιώνουν κρίση. 

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=143796&catid=7
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στοχεύει σε Μιραλάς η Λιλ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στοχεύει σε Μιραλάς η Λιλ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ