2012-06-05 03:54:03
Φωτογραφία για Μίνι χωματερή μέσα στο Ενετικό λιμάνι
Σε μία μίνι χωματερή που συγκέντρωνε κάθε λογής άχρηστα αντικείμενα, από τραπεζοκαθίσματα μέχρι και ένα... ολόκληρο κάδο απορριμμάτων, είχε μετατραπεί ο βυθός του ενετικού λιμανιού στο Ρέθυμνο, με αποτέλεσμα ένα από τα ιστορικά μνημεία της παλιάς πόλης να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Την Κυριακή, ιδιώτες δύτες βούτηξαν στη θάλασσα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε το λιμεναρχείο, ενόψει της 5ης Ιουνίου που είναι η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Σε μία περιορισμένης έκτασης -αυτή τη φορά- χωματερή είχε μετατραπεί η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του ενετικού λιμανιού, που καθαρίστηκε με αφορμή την 5η Ιουνίου, που είναι η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Έτσι, με πρωτοβουλία του λιμεναρχείου Ρεθύμνου, δύτες βούτηξαν στα νερά του λιμανιού και ανέσυραν από το βυθό οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς. Από τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες, μέχρι ένα ολόκληρο κάδο απορριμμάτων και διαφόρων ειδών άλλα αντικείμενα.

Στη χθεσινή εκστρατεία καθαρισμού του ενετικού λιμανιού συμμετείχε και ομάδα των ναυτοπροσκόπων, που μετέφερε τα άχρηστα αντικείμενα σ' ένα φορτηγό του δήμου, ενώ παράλληλα, εθελοντές σαμαρείτες μαζί με άλλους ευαισθητοποιημένους πολίτες, καθάρισαν και το χερσαίο τμήμα της παραλίας από το λύκειο ελληνίδων έως και την είσοδο της μαρίνας.
neatv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ