2012-06-05 12:14:03
Φωτογραφία για Στον αέρα οι καλλιέργειες λόγω οφειλών στον ΤΟΕΒ Ενιπέα
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει στους χιλιάδες αγρότες που αρδεύουν τις καλλιέργειές τους από το δίκτυο του ΤΟΕΒ Ενιπέα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Τάσος Δραχμάνης.

Το εξαιρετικά υψηλό ποσό που οφείλεται προς τον ΤΟΕΒ και αγγίζει τις 900.000 ευρώ δημιουργεί αρκετά προβλήματα στη λειτουργία του και αποτελεί «νάρκη» στα θεμέλια της αγροτικής οικονομίας της επαρχίας Φαρσάλων.

Η απόφαση της διοίκησης να ξεκινήσει δικαστικό αγώνα ώστε να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ΤΟΕΒ αξιώνοντας τα απλήρωτα αρδευτικά τέλη, έδωσε μία σημαντική «ανάσα» τους τελευταίους μήνες που η οικονομική κρίση έχει βαθύνει και στην περιοχή των Φαρσάλων.

Ωστόσο, οι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και προβληματισμού.

«Ήδη έχουμε πληρώσει προς τη ΔΕΗ δόσεις που φθάνουν τις 550.000 ευρώ ενώ χρωστάμε ακόμη 187.000 για το διακανονισμό που πετύχαμε» εξηγεί σε δηλώσεις του στο «onlarissa.gr» ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Τάσος Δραχμάνης.


Προσθέτει όμως ότι «αυτός ο διακανονισμός δε θα ήταν δυνατός αν δεν είχαμε και τη συμμετοχή των αρδευτών μας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τα δικαστήρια δεν είναι λύση για κανέναν. Κοστίζουν χρόνο και χρήμα σε όλους. Με σωστό προγραμματισμό αλλά και σύνεση, νομίζω ότι κανείς αγρότης δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα στο να καταβάλει τα τέλη στον ΤΟΕΒ».

Ζητούμενο για τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες, είναι να υπάρξει εκείνη η ροή χρημάτων προς τα ταμεία του ΤΟΕΒ Ενιπέα, η οποία θα διασφαλίσει αφενός την εξόφληση του διακανονισμού με τη ΔΕΗ αλλά και την ικανοποίηση άλλων υποχρεώσεων ζωτικής σημασίας όπως οι συντηρητές του δικτύου.

«Εμείς καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα και το αρδευτικό δίκτυο να λειτουργήσει άψογα στη νέα καλλιεργητική περίοδο. Αν δε συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια από πλευράς των αγροτών όμως, σίγουρα θα βρούμε μπροστά μας σοβαρά προβλήματα, είτε από τη ΔΕΗ η οποία έχει σκληρύνει τη στάση της, είτε από τους συνεργάτες μας που φροντίζουν για την ομαλή λειτουργία του δικτύου» κατέληξε ο κ. Δραχμάνης.
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ