2012-06-05 14:27:29
Φωτογραφία για Βουλγαρία: Αλλαγή τοπωνυμίων με τουρκο-αραβική προέλευση προτείνει το εθνικιστικό κίνημα Ατάκα
>Την αλλαγή τοπωνυμίων με τουρκο-αραβική προέλευση με άλλα θρακο-βουλγαρικής προέλευσης προτείνουν μέλη του ακροδεξιού κόμματος Ατάκα, στη Βουλγαρία. Όπως ανέφερε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο βουλευτής του κόμματος Ντένισλαβ Τσουκόλοφ σχετικές εισηγήσεις θα γίνουν σε όλα τα συμβούλια δήμων, όπου υπάρχουν εκπρόσωποι του κόμματος.

Με διακήρυξή του, που αναγνώστηκε την περασμένη Παρασκευή, στη βουλγαρική βουλή, το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (MRF) εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την πρόσφατη μετονομασία γεωγραφικών τοποθεσιών, συνοικιών, φυσικών και πολιτιστικών μνημείων. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο αντιπρόεδρος του MRF Λιούτβι Μεστάν, σ’ έναν παραλληλισμό με τη δεκαετία του 1980, όταν οι κομμουνιστικές αρχές άλλαζαν τα τουρκικά ονόματα σε σλαβικά, οι αλλαγές αυτές είναι «ένα είδος μίας νέας Ανανεωτικής Διαδικασίας, που αυτή τη φορά δεν αφορά ονόματα ανθρώπων αλλά τοποθεσιών».


Ο κ. Τσουκόλοφ σχολίασε ότι το κόμμα του δεν εκπλήσσεται από την αντίδραση του MRF κατά των αλλαγών, αλλά από την αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος GERB, που- κατά την εκτίμησή του- προοιωνίζει μελλοντική κυβερνητική συνεργασία μεταξύ GERB και MRF. Ο βουλευτής του Ατάκα ανέφερε ακόμη πως το κόμμα του προτίθεται ν’ ανοίξει μία τηλεφωνική γραμμή, όπου οι πολίτες θα μπορούν ν’ αναφέρουν ονόματα τοποθεσιών προς αλλαγή. Οι πληροφορίες αυτές θα αναλυθούν και οι σύμβουλοι του Ατάκα θα καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις, τόνισε ο κ. Τσουκόλοφ.

http://www.express.gr

 

       

Το 58% των Βουλγάρων θα προσπαθούσε να διαφύγει από το κτίριο που διαμένει σε περίπτωση σεισ
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Με ήθελε και ο ΠΑΟΚ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Με ήθελε και ο ΠΑΟΚ"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ