2012-06-05 14:24:02
Φωτογραφία για Δ. Κύμης-Αλιβερίου: 8 τόνοι ανακυκλώσιμου υλικού κάθε εβδομάδα στο Σχηματάρι
Με μεγάλη επιτυχία φαίνεται πως έχει στεφθεί το εγχείρημα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για την ανακύκλωση των απορριμμάτων, η οποία άρχισε έπειτα από σχεδιασμό και... συντονισμένες ενέργειες στις 9 του περασμένου Απρίλη. Πλέον, ενώ στην αρχή υπήρχε ένα δρομολόγιο, κάθε εβδομάδα με δύο δρομολόγια που κάνουν δικά του οχήματα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, μεταφέρει στο Σχηματάρι, στην έδρα της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, οκτώ (8) τόνους ανακυκλώσιμου υλικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής και παρά την άρνηση των εταιρειών ανακύκλωσης να συνεισφέρουν ανταποδοτικά στη συγκέντρωση και μεταφορά των υλικών ανακύκλωσης, ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου αγόρασε εκατό (100) μπλε κάδους, τους οποίους διέσπειρε στο κεντρικό επαρχιακό δίκτυο και στις έδρες των πρώην δήμων. Προηγήθηκε, δε, ενημέρωση της κοινωνίας, ιδιαίτερα στα σχολεία , με την οποία ζητήθηκε η ουσιαστική συνδρομή της νέας γενιάς στη προσπάθεια να συγκεντρώνονται από τα νοικοκυριά τα ανακυκλώσιμα υλικά στους μπλε κάδους.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι η συμμετοχή του κόσμου γίνεται ενσυνείδητη, αφού τα επιστρεφόμενα υλικά, δηλαδή τα υλικά που δεν είναι ανακυκλώσιμα, αλλά έχουν ριφθεί στους κάδους και τα επιστρέφει η εταιρεία ανακύκλωσης στο δήμο, περιορίστηκαν από ποσοστό 50% που ήταν στα πρώτα δρομολόγια σε ποσοστό 25%, το οποίο ανταποκρίνεται στο μέσο όρο των επιστροφών που παρατηρείται στη χώρα μας.

aftodioikisi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ