2012-06-05 15:11:22
Φωτογραφία για Κλείνουν οι αγορές και για την Ισπανία - Εκτακτη τηλεδιάσκεψη της G7
ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΩΡΑ - ΜΗΔΕΝ

Δραματικό μήνυμα ότι οι διεθνείς χρηματαγορές αρχίζουν να κλείνουν τη στρόφιγγα προς την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, απηύθυνε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Προϋπολογισμού και Δημοσίας Διοίκησης Κριστομπάλ Μοντόρο, την ίδια στιγμή που η G7 συγκαλεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την ολοένα και επιδεινούμενη κρίση της ευρωζώνης.

Ο Κριστομπάλ Μοντόρο απηύθυνε το δραματικό μήνυμα της αφόρητης πίεσης που υφίσταται πλέον η οικονομία της χώρας, κατά τη διάρκεια...

ραδιοφωνικής του συνέντευξης (στο ραδιόφωνο Onda Cero) όπου περιέγραψε τις συνέπειες που έχει η κρίση του τραπεζικού συστήματος στον κρατικό δανεισμό, λέγοντας ευθέως ότι με τις σημερινές τιμές (δανεισμού) οι αγορές έχουν ουσιαστικά κλείσει για την Ισπανία.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα πρόσβασης στις αγορές, ενώ έχουμε ανάγκη χρηματοδότησης του χρέους μας».

Το spread διακράτησης του δεκαετούς ισπανικού ομολόγου έναντι του γερμανικού έφθασε τις 548 μονάδες βάσης την Παρασκευή, παραδιδόμενο στους φόβους ότι το εύθραυστο ισπανικό τραπεζικό σύστημα, σε συνδυασμό με το άχθος του χρέους, θα οδηγήσουν τελικά την χώρα σε λύση τύπου - Ελλάδας.

Αφιστάμενος από την μέχρι τώρα κυβερνητική γραμμή, σύμφωνα με την οποία, η Ισπανία επρόκειτο να καλύψει με εθνικά κεφάλαια την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, ο Μοντόρο σημείωσε ότι οι τράπεζες της χώρας θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν μέσω των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Η δήλωσή του που προκάλεσε άμεσα πτωτικές τάσεις στο ευρώ, εξανεμίζοντας άμεσα το «υψηλό εβδομάδας» που σημείωνε νωρίτερα η ισοτιμία του έναντι του δολαρίου χάρη κυρίως στην προσδοκία ότι η τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G7 θα επιτάχυνε τις απαιτούμενες τολμηρές αποφάσεις.

Από το ΕΘΝΟΣ
Greki-Gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ