2012-06-05 16:02:14
Φωτογραφία για Βρετανίδα κινδυνεύει με φυλάκιση στο Ντουμπάι γιατί έκανε σεξ σε ταξί
Μια Βρετανίδα επιχειρηματίας είναι αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης τριών ετών στο Ντουμπάι, καθώς οι αρχές την κατηγορούν ότι έκανε σεξ σε ένα ταξί ενώ ήταν μεθυσμένη. Η 29χρονη Rebecca Blake και ο Conor McRedmond συνελήφθησαν και κρατήθηκαν για πέντε ημέρες. Τελικώς τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες σεξουαλικής επαφής εκτός γάμου και δημόσιας μέθης. Και τα δύο αδικήματα τιμωρούνται αυστηρά στο Ντουμπάι, όμως ήδη η υπόθεση της Rebecca Blake έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας Η κα. Blake συνάντησε τον κ. McRedmond στο The Irish Village, το μπαρ ενός ξενοδοχείου του Ντουμπάι που με 10 στερλίνες προσφέρει τη δυνατότητα απεριόριστης κατανάλωσης αλκοόλ. Οι δύο το έριξαν στο ποτό επί 12 ώρες και στη συνέχεια κάλεσαν ταξί για να συνεχίσουν τη βραδιά τους στη μαρίνα του Ντουμπάι.

Όταν όμως ο οδηγός του ταξί είδε το ζευγάρι στο πίσω κάθισμα να ανταλλάσσει φιλιά και να αγκαλιάζεται, ενοχλήθηκε από τη συμπεριφορά τους και σταμάτησε δίπλα σε ένα περιπολικό. Αφού μίλησε με τον αστυνόμο, επέστρεψε στο ταξί του, όπου είδε το ζευγάρι να έχει προχωρήσει από τα φιλιά στο σεξ. Σύμφωνα με τις αναφορές, η Blake ήταν σχεδόν γυμνή στο πίσω κάθισμα του ταξί.

Η αστυνομία συνέλαβε το ζευγάρι και τους οδήγησαν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα του Jebel Ali, όπου κρατήθηκαν από τις 4 μέχρι τις 9 Μαΐου. Οι αστυνομικοί πήραν δείγματα γενετικού υλικού για να αποδείξουν ότι το ζευγάρι είχε σεξουαλική επαφή κι ότι ήταν μεθυσμένοι. Όταν οι αποδείξεις ήταν πλέον κατηγορηματικές, απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για σεξ εκτός γάμου και δημόσια μέθη. Και οι δύο όμως αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση που κατέβαλαν φίλοι και συνάδελφοι, ενώ παρέδωσαν τα διαβατήριά τους ώστε να μην εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι τη δίκη.

Βέβαια η κα. Blake αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενη ότι στην πραγματικότητα συνελήφθη απλά για δημόσια κατανάλωση αλκοόλ, επιμένοντας ότι ήταν μόνη σε εκείνο το ταξί. Τις κατηγορίες αρνείται και ο κ. McRedmond.Το Ντουμπάι είναι γνωστό για την αυστηρή νομοθεσία του που τηρεί τις ισλαμικές παραδόσεις. Η σεξουαλική επαφή εκτός γάμου τιμωρείται με φυλάκιση από ένα μήνα έως τρία χρόνια, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ τιμωρείται με φυλάκιση έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο. Όσοι αλλοδαποί καταδικάζονται στο εμιράτο, μόλις εκτίσουν την ποινή τους απελαύνονται αναγκαστικά από τη χώρα.

Πάντως η κα. Blake εκτός από την ενδεχόμενη φυλάκιση και την απέλαση, θα πρέπει να αναζητήσει και νέα εργασία, καθώς όταν τα αφεντικά της εταιρείας όπου εργαζόταν έμαθαν την υπόθεση προχώρησαν στην απόλυσή της με συνοπτικές διαδικασίες. Μάλιστα ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε την 29χρονη να φεύγει κλαίγοντας από τα γραφεία της εταιρείας, κουβαλώντας μια κούτα με τα προσωπικά της αντικείμενα στα χέρια της.

Πέραν όλων των άλλων, το περιστατικό υπογραμμίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι δυτικοί εργάζονται στο Ντουμπάι (ανάμεσά τους 100.000 Βρετανοί). Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που οι αρχές απαγγέλουν κατηγορίες σε ξένους εργαζόμενους για απρεπή συμπεριφορά σύμφωνα με τους αυστηρούς νόμους της χώρας. Κάποιοι φυλακίστηκαν για ένα τρίμηνο επειδή ερωτοτροπούσαν στην παραλία, ενώ ένα άλλο ζευγάρι φυλακίστηκε για ένα μήνα επειδή αντάλλασσε φιλιά σε ένα εστιατόριο.
akoys.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ