2012-06-05 16:02:28
Φωτογραφία για Σβήνει η Αθήνα από τον τουριστικό χάρτη
Στα χαμηλότερα σημεία εδώ και δεκαετίες είναι οι πληρότητες όσων ξενοδοχείων παραμένουν ανοιχτά στην πρωτεύουσα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Απριλίου του 2012.

Η Αθήνα βρίσκεται στην τελευταία θέση του σχετικού καταλόγου μεταξύ 11 ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων, με πληρότητες που δεν ξεπερνούν σε μέσο όρο το 46,9% το πρώτο τετράμηνο του έτους, όταν το αντίστοιχο περυσινό διάστημα έφταναν το 54,4%. Αντίθετα, στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται το Λονδίνο με μέση πληρότητα 76,7%, ενώ πολύ καλά πηγαίνει και η Κωνσταντινούπολη, η οποία έχει πετύχει το πρώτο τετράμηνο του έτους πληρότητες που φτάνουν το 68,8%.

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση -4,6%- στις πληρότητες των ξενοδοχείων σε σχέση με πέρυσι έχει το Βερολίνο. Σαν να μην έφταναν αυτά τα απογοητευτικά στοιχεία, μετά και το κλείσιμο του ξενοδοχείου «Athens Imperial» του ομίλου Δασκαλαντωνάκη το σύνολο των ξενοδοχείων που έχουν κλείσει στο κέντρο της Αθήνας φτάνει τα 25, ενώ 10 ακόμη υπολειτουργούν έχοντας μειώσει δραματικά το χρονικό διάστημα που παραμένουν ανοιχτά.

Πρώτο Θέμα
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ