2012-06-05 16:24:10
Φωτογραφία για Υπουργείο Οικονομικών: Δώστε φάρμακα για να πάρετε χρήματα
Ευρεία σύσκεψη για το φλέγον θέμα στο χώρο της Υγείας γύρω από τη «μαύρη τρύπα» στον ΕΟΠΠΥ, που δημιουργεί προβλήματα στην προμήθεια των ασφαλισμένων με τα απαραίτητα φάρμακα, έλαβε χώρα στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή του υπουργείο Υγείας. Το υπουργείο Οικονομικών διεμήνυσε στους φαρμακοποιούς να ξεκινήσουν τη διάθεση φαρμάκων επί πιστώσει ώστε στη συνέχεια να αποδεσμεύσει και το ίδιο τα ποσά των οφειλών. Κοινώς… δώστε φάρμακα, να σας δώσουμε χρήματα! Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των 70 εκ. ευρώ που αφορά τις οφειλές Μαρτίου έχει ήδη αποδεσμευτεί, ενώ οι οφειλές ύψους 210 εκ. ευρώ για τον Απρίλιο θα ρυθμιστούν από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τη 17η Ιουνίου.

Ο αρμόδιος υπηρεσιακός υπουργός, πάντως, έχει διαβεβαιώσει ότι μέχρι αύριο, Τετάρτη, θα διακινούνται πλέον κανονικά τα αντικαρκινικά φάρμακα και θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία και τα φαρμακεία. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να κάνει έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις να βοηθήσουν.

Οι φαρμακοποιοί, ωστόσο, δείχνουν να παραμένουν αδιάλλακτοι στη γραμμή τους, υποστηρίζοντας ότι πλέον δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ