2012-06-05 16:36:03
Φωτογραφία για Έτοιμο να συζητήσει με ενδιαφερόμενα κόμματα για τις προεδρικές το ΑΚΕΛ
Το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να συζητήσει με κόμματα που ενδιαφέρονται για συνεργασία στις προεδρικές εκλογές, ακόμα και να δεχτεί προτάσεις για ονόματα υποψηφίων, ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος Νίκος Κατσουρίδης στο περιθώριο διάσκεψης Τύπου του κόμματος για την ημέρα περιβάλλοντος.

«Το ΑΚΕΛ έκανε τις κινήσεις του προς τα κόμματα και τώρα αναμένει αν και εφόσον υπάρχει κόμμα ή κόμματα ξεχωριστά που ενδιαφέρονται, να έρθουν σε επικοινωνία με το ΑΚΕΛ, το οποίο είναι έτοιμο να συζητήσει», ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι την ίδια ώρα το κόμμα συζητά και το δεύτερο σενάριο, που είναι αυτό της εξεύρεσης υποψηφίου από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, αφού δεν μπορεί όπως είπε, να συζητά επ’ άπειρον.

Ερωτηθείς κατά πόσο το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να συζητήσει ονόματα που θα προταθούν από το ΔΗΚΟ σε περίπτωση ναυαγίου στον ενδιάμεσο χώρο, ο κ. Κατσουρίδης επανέλαβε ότι αν το ΔΗΚΟ ή η ΕΔΕΚ έρθουν σε επικοινωνία με το ΑΚΕΛ, το κόμμα θα συζητήσει το κάθε τι πάνω στο τραπέζι.


«Βεβαίως μπορεί να προτείνουν κι εμείς να προτείνουμε, αλλά επαναλαμβάνω όχι εν είδη τελεσιγράφου, δηλαδή ιδού οι προγραμματικές θέσεις δεν αλλοιώνονται ούτε κατά ένα ‘ι’, αυτός είναι ο υποψήφιος και κλείσαμε. Ούτε πιστεύω ότι υπάρχει λογικός άνθρωπος που μπορεί να συζητά με τον άλλο κάτω από τέτοιες προϋποθέσεις», ανέφερε.

Ερωτηθείς πότε θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό για τις προεδρικές όσον αφορά το ΑΚΕΛ και αν αναμένονται οι αποφάσεις του ενδιάμεσου χώρου, ο κ. Κατσουρίδης ανέφερε ότι το πότε θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό δεν εξαρτάται από το ΑΚΕΛ.

«Το ίδιο το ΑΚΕΛ μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες θα έχει προχωρήσει κατά τρόπο ουσιαστικό στις δικές του αποφάσεις», είπε.

Διευκρίνισε ότι το ΑΚΕΛ δεν αναμένει να ξεκαθαρίσει το σκηνικό στον ενδιάμεσο χώρο και ότι άλλο είναι ο ενδιάμεσος χώρος, άλλο το ΔΗΚΟ και άλλο η ΕΔΕΚ.

Το ΑΚΕΛ είπε, δήλωσε την ετοιμότητά του να συζητήσει με όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, ως κόμματα, όχι με ένα μπλοκ κομμάτων το οποίο πρώτα θα καταλήξει στα πάντα και μετά θα απευθυνθεί στο ΑΚΕΛ.

Ο κ. Κατσουρίδης ανέφερε ότι μετά την Κεντρική Επιτροπή, το ΑΚΕΛ ήταν ξεκάθαρο ότι κινείται σε τρία σενάρια, πρώτα συνεργασία με κόμματα, δεύτερο εξεύρεση ανθρώπου από τον ευρύτερο δημοκρατικό, προοδευτικό, αριστερό χώρο και τρίτον κομματική υποψηφιότητα.

Επανέλαβε ότι το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να συζητήσει με κανέναν εν είδη τελεσιγράφου, αν έχει ήδη καταλήξει σε αποφάσεις σε κείμενα και πρόσωπο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ