2012-06-05 18:20:57
Φωτογραφία για ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΟ 62% ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Την επιμονή της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη γραμμή στείρας και αυστηρής λιτότητας έναντι της Ελλάδας επικροτεί το 62% των Γερμανών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που δημοσιεύεται στο περιοδικό Stern. 

Η ίδια έρευνα καταδεικνύει ότι οι μισοί Γερμανοί επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενώ το 35% φοβάται ότι η ελληνική κρίση θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του ευρώ.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa μόνο το 39% των ερωτηθέντων επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, καθώς σε ποσοστό 29% οι Γερμανοί φοβούνται «πολύ» ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα απειλήσει στο μέλλον το κοινό νόμισμα.

Σε ποσοστό 6% φοβούνται «πάρα πολύ», ενώ «κάποιο» φόβο εκφράζει ποσοστό 38%.

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό (62%) των Γερμανών που συμφωνούν με την επιμονή της Άνγκελα Μέρκελ στην εφαρμογή πολιτικής αυστηρής λιτότητας στην Ελλάδα, παρά την κριτική που δέχεται, ακόμη και από την Γαλλία. 

Υψηλό (59%) είναι το ποσοστό εκείνων οι οποίοι δεν έχουν κατανόηση για όσους Έλληνες θέλουν να ψηφίσουν δυνάμεις που αντιτίθενται σε αυτή την πολιτική.

Το 65% των ερωτηθέντων ωστόσο δηλώνει ότι θεωρεί ότι θα μπορούσε ανενόχλητος να κάνει διακοπές στην Ελλάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ