2012-06-05 19:02:15
Φωτογραφία για Το 45% των νέων αισθάνεται μοναξιά
Όπως αναφέρει η γαλλική Le Monde, το 45% των νέων ηλικίας 18-35 χρονών ισχυρίζεται πως νιώθει μοναξιά, σύμφωνα με νέα έρευνα.Στο ερώτημα "Σας έχει συμβεί ποτέ να αισθάνεστε κάποιο από αυτά τα συναισθήματα;", το 89% απάντησε θετικά στην "κούραση", το 54% στην "απογοήτευση", το 52% στην "κατάθλιψη" και το 45% στη "μοναξιά".

Μάλιστα, το 12% των νέων που νιώθουν μοναξιά ισχυρίζονται πως αυτό το αίσθημα το έχουν συχνά, με τις γυναίκες να είναι η πλειοψηφία.

Ερωτώμενοι για τα αίτια της απομόνωσης, οι άνθρωποι πιο συχνά ανέφεραν την "έλλειψη χρημάτων" (35%), τη "μοναχική συμπεριφορά" (34%) και "δυσκολίες που σχετίζονται με τους άλλους, έλλειψη εμπιστοσύνης, φόβος" (31%). Σε ό,τι αφορά τις λύσεις σε αυτό το πρόβλημα, το 32% θα ήθελε μια συντροφιά για να "μοιραστούν τη ζωή" τους, το 23% "περισσότερα λεφτά για να βγαίνουν", το 13% ένα φίλο, το 11% μια "νέα δουλειά για να γνωρίσουν άτομα" και το 6% μια εντονότερη παρουσία της οικογένειας στη ζωή τους. Το 15% έδωσε άλλες απαντήσεις.

Κατά μέσο όρο, οι νέοι απάντησαν πως έχουν 7 φίλους, από τους όποιους στους 4-5 μπορούν να βασίζονται. Στο Facebook, τώρα, οι νέοι δηλώνουν πως έχουν 178 φίλους, αλλά δεν επικοινωνούν με παραπάνω από το 12% από αυτούς. Ενδιαφέρον προκαλεί, τέλος, το ότι το 55% των νέων θεωρεί πως το Ίντερνετ "προάγει τη μοναξιά"!

armageddon-news.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ