2012-06-05 20:50:03
Φωτογραφία για Η Ιταλία δείχνει το δρόμο!
Η Ιταλία σπεύδει να «κλειδώσει» μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις, όπως ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ.Ενδεικτικές ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης Corrado Passera, ο οποίος τόνισε την ανάγκη προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων, που δε θα βασίζονται σε δημόσια δαπάνη.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΤΑΡ Kjetil Tungland, σχολιάζοντας δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Ανάπτυξης σημείωσε:

«Ο ΤΑΡ καλωσορίζει τις δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Ανάπτυξης για την ανάγκη στήριξης νέων επενδύσεων σε υποδομές στην Ιταλία. Έχοντας 100% χρηματοδότηση από ιδιωτικούς πόρους ο ΤΑΡ καλύπτει τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις, που θέτει η Ιταλία για επενδύσεις,οι οποίες δεν απαιτούν δημόσια χρηματοδότηση.

Την ίδια ώρα ο ΤΑΡ θα διασφαλίσει νέα απευθείας ροή φυσικού αερίου από την Κασπία, συμβάλλοντας στην υλοποίηση της στρατηγικής της χώρας για διαφοροποίηση των ενεργειακών της πηγών.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι, η δέσμευση της Ιταλίας να απλοποιήσει τη διαδικασία αδειοδότησης για επενδυτικά σχέδια, όπως ο ΤΑΡ, θα φέρει μεγάλα οφέλη στην ιταλική οικονομία και θα ενθαρρύνει την προσπάθεια της ιταλικής κυβέρνησης να δράσει γρήγορα ώστε να διασφαλίσει τα οφέλη αυτά».

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ