2018-08-21 17:21:12
Φωτογραφία για Αντιπλημμυρικά έργα σε Βουλιαγμένη και Πανόραμα Βούλας το 2019
Μέσα στο 2019 αναμένεται να ξεκινήσει το μεγάλο έργο κατασκευής αγωγών για όμβρια ύδατα για πρώτη φορά στη Βουλιαγμένη.

Ο μειοδοτικός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 24 Ιουλίου και ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία Εργοροή ΑΤΕ που έδωσε έκπτωση 58,76%. Συνολικά το έργο θα κοστίσει 11,6 εκατομμύρια ευρώ που θα καταβληθούν από την Περιφέρεια Αττικής.

Στην περιοχή της Βουλιαγμένης θα κατασκευαστούν αγωγοί το συνολικό μήκος των οποίων είναι περίπου 7,30 χιλιόμετρα. Ο κύριος αγωγός θα τοποθετηθεί στην οδό Θησέως, ενώ αγωγοί θα διατρέχουν και τις δύο μεγάλες κάθετες οδούς Πανός και Παναγούλη.

Όλοι γνωρίζουν πλέον ότι η Βουλιαγμένη …βουλιάζει αμέσως με την πρώτη δυνατή βροχή, καθώς σήμερα δεν υπάρχει κανενός είδους πρόβλεψη για την απορροή του βρόχινου νερού στην πόλη.

Το έργο όμως περιλαμβάνει και το Πανόραμα Βούλας με αγωγούς ομβρίων μήκους 1,86 χλμ. και την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου στη Βάρη, όπου θα τοποθετηθούν αγωγοί μήκους 0,92 χλμ.


Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί στους 18 μήνες, γεγονός που σημαίνει ότι αν ξεκινήσει στις αρχές του 2019, θα έχει παραδοθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Είναι λοιπόν πολύ πιθανό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 να έχουμε εκτεταμένες εκσκαφές σε κεντρικά σημεία της Βουλιαγμένης, τη Βάρης και τη Βούλας. Η αλήθεια είναι ότι μόνο προεκλογικά έργα δεν είναι τα συγκεκριμένα, αφού δρομολογούνται από το 2016 και από τότε «ωριμάζουν” αργά αργά, κατά τη γραφειοκρατική αργκό.

Το συγκεκριμένο έργο, μαζί με την κατασκευή του ρέματος στο Κόρμπι είναι και τα μεγαλύτερα τεχνικά project που έχει διαχειριστεί την τρέχουσα περίοδο η δημοτική διοίκηση, με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ