2012-06-06 00:24:06
Φωτογραφία για Ουρές ταλαιπωρίας στην εφορία Λαμίας λόγω κλειδάριθμου [video]
Η επίσκεψη στην εφορία είναι για γερά νεύρα τις τελευταίες ημέρες αλλά και οι υπάλληλοι έχουν οπλιστεί με όση υπομονή και εργατικότητα διαθέτουν.

Το πρωί στον 1ο όροφο της Εφορίας Λαμίας στα γκισέ του μητρώου γινόταν το αδιαχώρητο. Η πλειοψηφία των πολιτών σπεύδει να προμηθευτεί με τον απαραίτητο κλειδάριθμο για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης ηλεκτρονικά αφού εξαντλήθηκε η υπομονή τους να περιμένουν τον φάκελο στο σπίτι τους. Η ώρα αναμονής ξεπερνά τις δύο ώρες για μια διαδικασία που οι πολίτες μπορούν να αποφύγουν μετά και την παράταση που δόθηκε για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.

Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας παρατείνεται:

- Για τους υπόχρεους που η υποβολή τους γίνεται χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, έως και τις 2 Ιουλίου 2012.

- Για τους υπόχρεους που η υποβολή τους γίνεται μέσω διαδικτύου και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, έως και τις 16 Ιουλίου 2012.


Μέχρι τις 14 Ιουνίου θα μπορούν οι φορολογούμενοι που έχουν ανενεργά δελτία παροχής υπηρεσιών να κλείσουν τα βιβλία τους για να μην επιβαρυνθούν με το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ για τα εισοδήματα του 2011, που δηλώνονται φέτος. Σχετικά ειδοποιητήρια απέστειλε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων σε 240.000 φορολογούμενους σημειώνοντας οτι «σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί εμπρόθεσμη διακοπή, θεωρείται ότι η δραστηριότητα ασκήθηκε κατά τη χρήση 2011 και θα επιβληθεί για το οικονομικό έτος 2012 τέλος επιτηδεύματος ακόμα και αν δεν έχει δηλωθεί εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα ή ατομική επιχείρηση».

Παράταση μέχρι 11 Ιουνίου δόθηκε από τον υπουργό Οικονομικών για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η παράταση αφορά σε οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012.
lamiastar.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ