2012-06-06 01:31:04
Φωτογραφία για Ναυαγεί επένδυση του Κατάρ στην Κύπρο
Η επένδυση του Κατάρ στο οικόπεδο απέναντι από το «Χίλτον», στη Λευκωσία, πιθανώς να μην προχωρήσει, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, προσθέτοντας ότι... ο εμίρης του Κατάρ έχει εκφράσει πρόθεση να προχωρήσει σε κάποια επένδυση ή σε κάποιες επενδύσεις στην Κύπρο.

Η ενημέρωση του Βάσου Σιαρλή στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου για το όλο θέμα προκάλεσε επικρίσεις από τα μέλη της Επιτροπής, με τον πρόεδρό της να κάνει λόγο για επενδύσεις που αποδείχθηκαν «φούμαρα».

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Ελέγχου, ο Βάσος Σιαρλή απεκάλυψε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, απέστειλε επιστολή με ημερομηνία 2 Απριλίου ζητώντας από τον εμίρη να διευκρινίσει τις προθέσεις του για το όλο ζήτημα, επιστολή η οποία, όπως είπε, δεν έχει ακόμη απαντηθεί.

«Μπορεί τελικά –και εκ των πραγμάτων διαφαίνεται ότι αυτό, η συγκεκριμένη επένδυση–, πιθανώς να μην προχωρήσει για διάφορους λόγους», πρόσθεσε ο κ. Σιαρλή, σημειώνοντας ότι σε πολιτικό επίπεδο αναμένεται το ξεκαθάρισμα των προθέσεων του εμίρη.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι ο εμίρης κατά καιρούς είχε ζητήσει κατάσταση έργων τα οποία θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι ο Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων (CΙPA) απέστειλε στον εμίρη κατάλογο με έργα. «Το ενδιαφέρον προήλθε από τον ίδιο το εμίρη κατά διαστήματα», συμπλήρωσε.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ευρώ ή δραχμή;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ευρώ ή δραχμή;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ