2012-06-06 09:14:11
Φωτογραφία για «Το τέλος των γερμανικών ψευδαισθήσεων»
Η αναπτυσσόμενη γερμανική οικονομία και τα σχετικά μικρά ποσοστά ανεργίας απομόνωσαν για αρκετό καιρό την χώρα από την κρίση του ευρώ που συμβαίνει γύρω της. Παρόλα αυτά αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό Spiegel. Η γερμανική οικονομία φαίνεται ευάλωτη και η Καγκελάριος Μέρκελ είναι πλέον αναγκασμένη να οδηγηθεί σε θυσίες, συνεχίζει. Το περιοδικό κάνει αναφορά στην πτώση κατά 16% του δείκτη DAX τιε τελευταίες 10 ημέρες και 30% συνολικά τις τελευταίες εβδομάδες και αναρωτιέται: «Η κρίση που εδώ και πολύ καιρό φαινόταν ότι αφήνει ανέγγιχτη τη Γερμανία, έφτασε τελικά στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης;»

Ίσως αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί, εδώ και δύο χρόνια που διαρκεί η κρίση. Για τους Γερμανούς, η κρίση πάντα αφορούσε τους άλλους, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, που δεν διαχειρίζονταν σωστά τα δημοσιονομικά τους, ενώ η ίδια η Γερμανία δεν είχε τέτοια προβλήματα: «Σε μια θάλασσα δυστυχίας, η Γερμανία ήταν μια νησίδα ευημερίας», αναφέρει το Spiegel.


Αλλά τώρα, ακόμη και οι πιο σφοδροί πολέμιοι των σχεδίων της Γερμανίας παραδέχονται ότι δεν λειτουργούν. Ακόμη και η αυτοκινητοβιομηχανία στη Γερμανία, ένας από τους πιο αναπτυσσόμενους κλάδους, παρουσίασε σημαντικές απώλειες. Οι γερμανικές εταιρίες φοβούνται ότι η κρίση, που ξεκίνησε στα «άκρα» της γηραιάς ηπείρου αρχίζει τώρα να αγγίζει το ισχυρό κέντρο και τους ίδιους. Και ο φόβος τους είναι δικαιολογημένος, σημειώνει το περιοδικό.

Επομένως, είναι τώρα προς συμφέρον, περισσότερο από κάθε φορά, της Γερμανίας να λύσει τα σημαντικά προβλήματα με σταθερότητα και ταχύτητα, καταλήγει.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ