2022-11-14 14:14:07
Φωτογραφία για Οι καθυστερήσεις αιτία διακοπής των δρομολογίων των Γερμανικών τρένων από τους Ελβετικούς σιδηρόδρομους
Τα δρομολόγια των τρένων ICE της Deutsche Bahn μεταξύ γερμανικών πόλεων και της ελβετικής αλπικής πόλης Chur θα διακοπούν από τις 11 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσαν οι Ελβετικοί Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι (SBB).

Γεώργιος Σαμαρίδης

Ως κύριος λόγος για αυτή την αλλαγή αναφέρθηκε η συνεχής καθυστέρηση της Deutsche Bahn.

Η ελβετική σιδηροδρομική εταιρεία ακυρώνει τα γερμανικά τρένα λόγω των συνεχών καθυστερήσεων

Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Tagblatt, τα τρένα της Deutsche Bahn (DB) πολύ συχνά αποτυγχάνουν να φτάσουν στην ώρα τους στην Ελβετία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της DB, το 20% των τρένων προς την Ελβετία είχαν καθυστέρηση άνω των 15 λεπτών, ενώ το 40% είχε καθυστέρηση άνω των πέντε λεπτών.

Αυτό αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα όταν τα τρένα ICE πηγαίνουν πέρα από τις μεγάλες ελβετικές πόλεις και στις μικρότερες γραμμές στα βουνά, καθώς οι καθυστερήσεις τους έχουν αντίκτυπο στα ελβετικά τρένα.


Ως αποτέλεσμα, από τις 11 Δεκεμβρίου, αρκετές σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ γερμανικών πόλεων όπως η Στουτγάρδη και το Chur θα διακοπούν ή θα συντομευτούν, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος θέλει να ταξιδέψει στο Chur από τη Γερμανία πρέπει να αλλάξει τρένο κάπου στην Ελβετία.

Για παράδειγμα, το ICE 75 από το Αμβούργο προς το Chur θα τερματίζει πλέον στη Ζυρίχη και το ICE 72 θα τερματίζει στη Βασιλεία αντί για την πόλη στα ελβετικά βουνά.

Οι επεκτάσεις των ICE προς Chur για το 2023, που ανακοινώθηκαν από την DB νωρίτερα τον Οκτώβριο, δεν θα υλοποιηθούν.

Οι υπηρεσίες της Deutsche Bahn δεν ανταποκρίνονται στα ελβετικά μέτρα συνέπειας

Αυτές οι τροποποιήσεις θα σημαίνουν μια επιπλέον σύντομη αλλαγή για τους επιβάτες που ταξιδεύουν προς τα ελβετικά χιονοδρομικά κέντρα.

Η 20 Minuten σημείωσε ότι η αλλαγή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα θέρετρα γύρω από το Chur, καθώς μελέτη της Ελβετικής Ένωσης Δημόσιων Μεταφορών διαπίστωσε ότι ο αριθμός των πελατών μειώνεται κατά 20% στις διαδρομές όταν προστίθεται αλλαγή τρένου.

“Η ακρίβεια των τρένων ICE από τη Γερμανία έχει μειωθεί κατακόρυφα εδώ και μερικούς μήνες”, σημείωσε ο Thomas Schmid από το Γραφείο Ενέργειας και Μεταφορών του καντονιού Graubünden.

Το ίδιο υποστήριξε και η εκπρόσωπος της SBB, Sabrina Schellenberg, η οποία δήλωσε στην Tagblatt ότι “ο λόγος της περικοπής είναι ότι η κατάσταση όσον αφορά την συνέπεια δεν έχει βελτιωθεί από τότε που εφαρμόστηκαν τα πρώτα μέτρα το καλοκαίρι”.

grland.info

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ