2012-06-06 09:24:06
Φωτογραφία για Ο Παράδεισος της Ευρώπης είναι... η Εσθονία
Το χρέος της ανέρχεται στο 6% την ώρα που στη Γερμανία είναι 81% και στην Ελλάδα 165% «Δεκαέξι μήνες μετά την ένταξή της στην Ευρωζώνη η Εσθονία... ανθίζει», αναφέρει ανθρογράφος του CNN. «Η Οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε κατά 7,6% το περασμένο έτος, πέντε δηλαδή φορές περισσότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης».

Η Εσθονία είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που διαθέτει πλεόνασμα. Το εθνικό της χρέος ανέρχεται, σύμφωνα με το CNN στο 6% του ΑΕΠ της «την ώρα που στη Γερμανία το αντίστοιχο ποσοστό είναι της τάξεως του 81% και της Ελλάδας στο 165%».

Πρόκειται ίσως για έναν παράδεισο εργασιακό και καταναλωτικό, τον οποίο εμείς στην Ελλάδα δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι καταναλωτές στην Τallinn κατακλύζουν τα καταστήματα και τα εστιατόρια και οι εταιρείες διαμαρτύρονται ότι δυσκολεύονται να καλύψουν τις θέσεις εργασίας τους.

Η κρίση χτύπησε την Εσθονία το 2008-2009 και η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε κατά 18%. Πως τα κατάφεραν να βγουν από τον κυκεώνα της κρίσης; Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο αρθρογράφος του CNN η λύση ήρθε μέσα από τη λιτότητα.


«Λιτότητα, λιτότητα, λιτότητα», είπε στο δίκτυο ο Peeter Koppel ο επενδυτής της τράπεζας SEB. «Κράτησε τρία χρόνια. Ήταν πολύ δύσκολο αλλά τα καταφέραμε», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών.

«Την ίδια στιγμή που οι Εσθονοί έχουν υποστεί τα σκληρότερα μέτρα και οι πολιτικοί που τα εφάρμοσαν επανεγκλέγονται, οι περικοπές δαπανών στην Ιρλανδία και την Ελλάδα έχουν προκαλέσει απεργίες και κοινωνική αναταραχή», αναφέρει το άρθρο.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ